Kesäinen kasvisrisotto
1
iso sipuli
1
iso porkkana
1
sellerinvarsi
noin
100 g kukkakaalia ja/tai romanescoa ja/tai parsakaalia
100
g makeita herneitä
100g
kesäkurpitsaa
puolikas
punainen paprika
2
rkl voita
2
rkl oliiviöljyä
1,5
dl risottoriisiä
1
dl kuivaa valkoviiniä
7
dl kanalientä
2
kevätsipulia (tai uuden sipulin vartta)
2
dl raastettua parmesaania
kourallinen
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
parmesaaniraastetta
kokonaisia
basilikanlehtiä
Esikäsittele
kasvikset ennen kuin alat tehdä mitään muuta. Leikkaa kaikki pieniksi paloiksi
omiin astioihinsa. Kypsennä kasvikset ensin. Kuumenna paksupohjaisessa
kasarissa 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä. Lisää sipulikuutiot,
porkkanakuutiot sekä selleriviipaleet, sekoittele muutaman minuutin ajan kunnes
sipulit alkavat pehmetä ja lisää seuraavaksi kukkakaali/parsakaalipalat sekä
herneet. Sekoita kuumentaen noin minuutin ajan ja lisää kesäkurpitsanpalat.
Sekoita ja kypsennä kasviksia sen verran että ne ovat lähes kypsiä, mutta
niissä on vielä hiukan puruvastusta. Lisää viimeksi paprikanpalat, sekoita, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja
tyhjennä kasvikset kasarista kulhoon jäähtymään.
Lisää
kasariin 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä ja kuullota siinä risottoriisi. Lisää
valkoviini ja sen jälkeen kanaliemi vähän kerrallaan ja keittele miedolla
lämmöllä kunnes riisit ovat kypsyneet ”al dente” eli ne eivät vielä ole
kiehuneet täysin pehmeiksi ja seos muistuttaa löysää riisipuuroa. Lisää ohuiksi
viipaleiksi leikatut sipulinvarret, 2 dl parmesaaniraastettta sekä kourallinen
hienoksi leikattua basilikaa ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kypsennetyt
kasvikset, sekoita, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja tarjoile heti.
Lautasella risottoon voi vielä lisätä raastettua parmesaania ja kokonaisia
basilikanlehtiä.
Kaunis!
VastaaPoistaJa maukas. Tähän aikaan suomalaiset kasvikset ovat parhaimmillaan :)
VastaaPoista