Vielä on kesää jäljellä ja vielä riittää tätä *%¤&!#$& hellettä, jolloin keittiöhommat suoritetaan mahdollisimman vähällä lämmöllä ja vaivalla. Tämä pastasalaatti melkein meni M:n piikkiin, sillä hän hoiti varsinaiset keittämiset, pastan ja kananmunat. Minä ”vain” pilkoin ja sekoitin… Ei pitäisi valittaa, mutta alan jo kaivata niitä kesäkuisia 10-14 asteen päivälämpötiloja. Tai edes vähän sadetta. Tänään yritin viivytellä koirien ulkoilutusta siihen asti että jättimäiset sadepilvet saavuttavat Helsingin, mutta ne pahuksen pilvet satoivat tyhjiin jo ennen Espoota.
Salaattia
ei monestikaan oikein osata pitää oikeana ruokana, mutta kyllä ainakin
pastasalaatti on ihan oikeaa ruokaa, kun sitä tekee tarpeeksi ison annoksen.
Tässä salaatissa maut sattuivat tosi hyvin kohdilleen ja vadillinen hupeni ihan
huomaamatta.
Paras pasta-ravunpyrstösalaatti kahdelle
100
g (farfalle)pastaa
2
munaa
200
g ravunpyrstöjä suolaliemessä
1
syöntikypsä avokado
1
rkl sitruunamehua
1
syöntikypsä mango
1
iso pihvitomaatti
puolikas
kurkku
2
pientä uutta sipulia varsineen
1
ruukku jääsalaattia
mausteet
suolaa
valkopippuria
sweet
chili kastiketta
tuoretta
tilliä
Keitä
pasta hyvin suolatussa vedessä ”al dente” ja jäähdytä pasta. Keitä kananmunat
koviksi ja jäähdytä ne. Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Halkaise avokado,
poista kivi ja purista puolikkaille vähän sitruunamehua. Leikkaa avokado,
mango, pihvitomaatti sekä kurkku suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa
sipulit varsineen melko pieniksi paloiksi. Revi salaatti ison kulhon pohjalle, lisää
kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin. Tasaa salaatti kahdelle isolle
pastalautaselle, viimeistele kananmunanlohkoilla ja mausta suolalla, valkopippurilla, sweet chili kastikkeella
sekä tillisilpulla.
Jep, samaa mieltä! Tämä sinun versiosi näyttää erittäin herkulliselta.
VastaaPoistaSe oli se mango! Piste i:n päällä.
VastaaPoista