TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 14. elokuuta 2014

Mannaryyni-kookosvanukas, vaihtelua välipaloihin


Kirsikkahillon kanssa...

Kun aamiaisella jogurtti kyllästyttää eikä oikein tee mieli munakasta tai voileipääkään, niin epätrendikäs puuro on hyvä vaihtoehto. Jalostin tavallisen mannapuuron mannaryyni-kookosvanukkaaksi, joka toimii niin aamiaisena, välipalana kuin jälkiruokanakin.

Tuoreen mangon kanssa...



Mannaryyni-kookosvanukas
(6-8 annosta)

6 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
1,5 dl mannasuurimoita
250 g Ricottaa
(ripaus sokeria maun mukaan)
hedelmiä, marjoja tai hilloa

Kaada kattilaan vesi, kookosmaito, suola sekä kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja vatkaa joukkoon mannasuurimot. Keitä puuroa välillä sekoittaen noin 5-6 minuuttia ja anna puuron jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita puuron joukkoon Ricotta (ja halutessasi hiukan sokeria) ja tarjoile heti tai jäähdytä vanukas jääkaappikylmäksi joko kattilassa tai pienissä annosvuoissa.

Tarjoile mannaryyni-kookosvanukas hedelmien, marjojen tai hillon kanssa. Kookoksen kanssa toimii erityisen hyvin mm kirsikka, mango, ananas, limetti ja mustikka.

Tuoreiden mustikoiden ja raastetun limetinkuoren kanssa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti