Herkkusieniä
on saatavilla ympäri vuoden, tuoreena ja tölkitettynä. Niistä syntyy ihana sienicappuccino, josta ohjeesta tulee alkuruoka neljälle tai sienikeitto kunnon lounaaksi
kahdelle. Jos metsässä käy oikein hyvä sienionni, herkkusienet voi korvata
herkkutateilla. Lisää makua sekä rakennetta soppaan antaa pieni määrä sipulia, perunaa
ja juuriselleriä.
Herkullinen sienicappuccino
1
rkl voita
1
keskikokoinen sipuli
100
g yleisperunaa
100
g juuriselleriä
250g
tuoreita tai 180 g säilöttyjä herkkusieniä tai herkkutatteja
7
dl vettä
1
rkl sienijauhetta (kuivatuista sienistä, tateista tms)
1
kanaliemikuutio
2
tl kuivattua timjamia
1
dl kermaa
1
dl kevytmaitoa
Esikäsittele
ensin tuoreet sienet, leikkaa ne sormenpään kokoisiksi paloiksi ja kuumenna
paistinpannulla miedolla lämmöllä kunnes sienistä alkaa irrota nestettä. Paahda
sieniä pannulla kunnes ne ovat kuivahtaneet.
Kuori
sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata kasarissa voi ja kuullota
sipuli siinä. Lisää sienet sekä peruna ja juuriselleri pieninä kuutioina. Lisää
vesi ja mausta kanaliemikuutiolla, sienijauheella sekä timjamilla. Anna kiehua
kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma,
sekoita ja anna kerran vielä kiehahtaa.
Ota
sauvasekoittimen kannuun 1 dl keittoa ja lisää joukkoon 1 dl kevytmaitoa. Tee niistä
sauvasekoittimella jotain mahdollisimman paljon vaahdon tapaista.
Annostele
keitto ja kaada lopuksi jokaisen annoksen päälle hiukan vaaleaa sienivaahtoa. Jos käsillä sattuu olemaan tuoretta timjamia, pieni timjaminoksa sopii kivasti koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti