|
Porkkana on oranssi, vai onko? Tässä keltaisia ja violetteja porkkanoita, niitä porkkanan alkuperäisvärejä. Sateenkaariporkkanoista lisää täällä, reseptejä sekä kaikenväristen porkkanoiden historiaa |
Helsingin
Rautatientorilla jo neljättä kertaa 21.-23.8.2014 järjestetty ”Herkkujen Suomi
ja Syystober” toi suomalaisen lähiruoan niin lähelle helsinkiläistä kuluttajaa
kuin mahdollista. Maataloustuottajien ja pienpanimoiden yhteisessä
lähiruokatapahtumassa oli mukana maakunnittain lähes sata tuottajaa ympäri
Suomen. Tapahtuma toi hyvin esille valtioneuvoston lähiruokaohjelman
tavoitteita, kuten mm edistää alueellista ruokakulttuuria, mahdollistaa ruoan
jäljitettävyyden, lisää alkutuotannon elinvoimaisuutta sekä edistää kestävän
kehityksen mukaista yritystoimintaa. Seuraavat lähiruokamessut järjestetään
Elimäellä 13.-14.syyskuuta.
Jos
jokin trendi näkyi nousevan ylitse muiden, se oli gluteenittomuus. Vaikka vain
noin kaksi prosenttia väestöstä kärsii keliakiasta, jo lähes joka kymmenes
suomalainen on ryhtynyt suosimaan gluteenittomia leipiä ja leivonnaisia, ja se
näkyy selvästi leipomoiden nykyisissä tuotevalikoimissa.
|
Pirjon Pakarin valikoimaa tavallisena ja gluteenittomana |
|
Porokylän gluteenittomia |
|
Roppi Laxilla on myös maatilamatkailua |
|
Kaakkois-Suomen yrittäjät järjestivät kävijöille makumatkan |
|
Kun tuotekehitys osuu nappiin, syntyy tällainen upea tillituorejuusto |
|
Ruusun terälehtihillo oli todellinen yllättäjä |
|
Jos sienimetsästä ei löydy mitään, kuiva-ainepussi pelastaa |
|
Piparminttuhunajaa, salviahunajaa, timjamihunajaa, ... |
|
Hilloja joka lähtöön... |
|
... ja mehuja myös |
|
Laitilassa on oivallettu, että makkara on oluen käyttöyhteystuote |
|
Keittiössä tarvitaan monenlaisia maustekastikkeita |
|
Maaseudun Tulevaisuuden parhaat reseptit on juuri ilmestynyt komeana keittokirjana. Kirjaa esittelee MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi. |
|
"Hyvää Suomesta" osastolla järjestettiin moniaistisia ruokaluentoja |
Aivan mahtavaa! Harmi etten päässyt käymään... :(
VastaaPoistaEnsi vuonna sitten :)
VastaaPoista