Jos
Rivieralla tilaa annoksen nimeltä ”Salade Nicoise”, se on joka ravintolassa
hiukan erilainen ja jokainen väittää tekevänsä kyseisen salaatin juuri sillä
perinteisellä ja ainoalla oikealla reseptillä. Niin mekin. Tai siis kumpikin
meistä, sillä emme päässeet yhteisymmärrykseen salaatin sisällöstä, joten
teimme kumpikin oman epätrendikkään versiomme Nizzan salaatista. Tässä siis
kaksi ”aitoa ja oikeaa” salaattireseptiä, valitse näistä.
Nizzan salaatti tai Salade Nicoise numero 1
kourallinen romainesalaattia
kourallinen rucolaa
2 kovaksikeitettyä kylmää
kananmunaa
8 miniluumutomaattia
kourallinen vihreitä papuja (ryöpätty 5 min)
50
g MSC-sertifioitua
tonnikalaa öljyssä
6 sardellifileetä
1
pieni kevätsipuli
1/2 pieni uusi
punasipuli
muutama suikale vihreää paprikaa
12
mustaa oliivia
pari
oksaa lehtipersiljaa
pari
siivua paahdettua patonkia
salaatinkastike
1
rkl öljyä tonnikalapurkista
1
tl öljyä sardellipurkista
1
tl sitruunamehua
pikkiriikkinen
ripaus suolaa
hiukan
mustapippuria myllystä
Levitä
salaatinlehdet lautasen pohjalle ja rakenna aineksista houkuttelevan näköinen
salaatti. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.
Salade Nicoise tai Nizzan salaatti numero 2
2
kovaksi keitettyä
kananmunaa lohkoina
3 tomaattia sisus koverrettuna
pois
1/3 kurkku halkaistuna ja siemenet
poistettuna
1 uuden sadon punasipuli
viipaleina
1/2 uuden sadon sipuli viipaleina
12 makeaa raakaa
sokerihernepalkoa pestynä
2 kylmää keitettyä uuden sadon
perunaa siikliä viipaleina
2
tl kaprista valutettuna
1/4 vihreää paprikaa viipaleina
10 sardellifileetä
muutama basilikan lehti
2
rkl mustia pieniä oliiveja
valutettuina
1/2
ruukkua kartanon salaattia (tai lehtisalaattia), josta puolet revittyinä
pienemmäksi
Kastikkeeseen
4
rkl oliiviöljyä
3/4
rkl sherryviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
vähän karkeaa suolaa
mustapippuria myllystä
Tee
ensin kastike. Hienonna morttelissa valkosipuli karkean suolan kanssa, rouhi
mustapippuria, lisää öljy ja viinietikka ja sekoita. Levitä kokonaiset
salaatinlehdet lautasen pohjalle ja kokoa salaatti mieleiseksesi. Valuta
kastike päälle ja siirry ranskalaistunnelmiin. Patongin viipaleilla voi pyyhkiä
viimeiset kastikkeet kulhosta.
Minä äänestän ensimmäisen oikeellisuuden puolesta, mutta perunat kuuluu myös pakettiin. Kotona ne voi onneksi jättää pois :D
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHups, olipa niin pahasti väärin kirjoitettu ensimmäinen kommenttini, että poistin mokoman kokonaan. Siis: Minäkin olen Nizzassa syönyt ykkösreseptin kaltaisen annoksen, sokeriherneenpalkoihin en ole törmännyt koskaan. Kerran olen saanut annokseni ilman sardellifileitä (kotipuolessa Italiassa), se oli kyllä hiukan hämmentävää... Mutta oli niin kova nälkä etten jaksanut edes valittaa :D
VastaaPoistaKäytin sokeriherneitä, koska en saanut härkäpapuja. Olivat kypsentämättä syötävää laatua ja tosi hyvän makuisia.
VastaaPoista