Pihvien
grillaamisesta jäi vielä puolikas tölkillinen chimichurria. Se ei säily
ikuisesti, joten ajattelin kokeilla käyttää sitä maustamaan jotain muutakin
kuin tuhtia pihviä. Kun kisakatsomoon kokoontuu muutamakin kaveri seuraamaan
lempilajiaan, on kunnon purtava aina paikallaan. Helpolla syntyy chimichurribroileri
tai kaksi tai…
Tarvitaan siis kokonaisia broilereita syöjälauman mukaan. Reseptissä puhun yhdestä, mutta se on helppo monistaa. Mausteet laitetaan broilerinnahan ja lihan väliin kuten tässä runsaan vuoden takaisessa reseptissä ”Jamien kana”. Chimichurrin viinietikka, chili ja korianteri sopivat yllättävän hyvin maustamaan broileria. Ulkona satoi sen verran, että grillivartaan sijasta tämä kypsennettiin sisällä uunissa.
Tarvitaan siis kokonaisia broilereita syöjälauman mukaan. Reseptissä puhun yhdestä, mutta se on helppo monistaa. Mausteet laitetaan broilerinnahan ja lihan väliin kuten tässä runsaan vuoden takaisessa reseptissä ”Jamien kana”. Chimichurrin viinietikka, chili ja korianteri sopivat yllättävän hyvin maustamaan broileria. Ulkona satoi sen verran, että grillivartaan sijasta tämä kypsennettiin sisällä uunissa.
Chimichurribroileri
1 kokonainen broileri
2-
3 rkl chimichurrikastiketta
(resepti täällä)
2
limettiä puolitettuina
1/3
ruukku tuoretta korianteria
suolaa
Ota
hyvissä ajoin kokonainen broileri jääkaapista ja anna sen lämmetä lähelle
huoneenlämpöä. Taputtele se pinnalta kuivaksi ja pyyhi puhtaaksi sisältä.
Työnnä takaapäin sormi nahan ja fileen väliin ja liikuttele sormea niin. että
nahka irtoaa lihasta. Varo rikkomasta nahkaa. Käännä broileri takapuoli
ylöspäin laudalle ja täytä ontelo korianterilla ja limetinlohkoilla. Lisää
chimichurriin suolaa ennen täyttöä. Raota nahkaa irti rintafileestä ja laita
lusikallinen tai kaksi chimichurria sisään. Levitä nahan päältä painellen
kastike koko fileelle ja toista sama toisella fileellä. Nahka ei saisi
rikkoontua. Sido jalat uudelleen yhteen kuten ostettaessa, hiero pintaan suolaa
ja laita uunivuoassa 225˚C uuniin 15 minuutin ajaksi. Pienennä lämpö 200˚C:een
ja anna kypsyä tunnin ajan. Jos lisukkeet tai syöjät eivät ole vielä valmiita,
sammuta uuni ja anna broiskun muhia jälkilämmössä. Nahasta tulee rapea ja
tipusta maukas. Grillissä saman tipun näillä mausteilla voi kypsentää vaikka tällä Weberin ohjeella.
Laita
uunissa ollut limetin puolikas lautaselle. Siitä voi halutessaan puristaa mehua annokseensa. Näin
herkullinen ruoka on valmis syötäväksi. Jos chimichurria vielä jäi, sitäkin voi
lusikoida broilerille. Muut lisäkkeet maun mukaan joko salaattia, perunaa tai
riisiä tai…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti