Lettutaikinaa
voi muokata ja maustaa monin tavoin. Kaakaolisä tekee letuista erityisen hyviä
ja kun pikkulettuja pinotaan päällekkäin, niistä syntyy suklaamurujen kanssa leivoksia
ilman uunia.
Pätkis-lettuleivokset
2,5
dl vehnäjauhoa
2
rkl tummaa kaakaojauhetta
2
rkl sokeria
0,5
tl suolaa
2
munaa
5
dl maitoa
Pätkis-suklaapatukoita
voita
paistamiseen
tomusokeria
Sekoita
vehnäjauhoon huolella kaakaojauhe, sokeri sekä suola. Kaada kuiva-aineseos
kulhoon, tee keskelle kuoppa ja riko kananmunat siihen. Vatkaa hyvin sekaisin.
Lisää maito vähän kerrallaan ja vatkaa kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina
tekeytymään huoneenlämpöön noin tunnin ajaksi ennen paistamista.
Leikkaa
veitsellä yksi Pätkis-suklaapatukka aina neljään osaan ja jokainen osa
karkeaksi rouheeksi. Siinä on mausteita neljään pikkulettuun. Letut paistetaan
pikkulettupannussa ja pinotaan kolme päällekkäin, joista päällimmäiseen ei tule
pätkisrouhetta.
Sulata
voi pikkulettupannun koloissa ja lusikoi koloihin taikinaa. Kun toinen puoli on
paistunut, käännä letut ja paista toinenkin puoli. Ripottele pätkisrouhetta
lettujen päälle ja anna hiukan sulaa. Nosta letut lautaselle jokainen erikseen.
Tee seuraava pannullinen samalla tavalla ja nosta nämä pikkuletut edellisten
päälle. Tee kolmas pannullinen siten, että näiden lettujen päälle ei enää tule
pätkisrouhetta. Nosta letut kaksien edellisten päälle niin että jokaisessa
leivoksessa on nyt kolme kerrosta joiden välissä pätkisrouhetta.
Siivilöi
pätkis-lettuleivosten päälle tomusokeria ja tarjoile vaniljajäätelön kera.
Mintunlehti sopii hyvin koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti