En
ole pitkiin aikoihin paistanut lihapullia, joten nyt oli taas aika. Kotitekoiset lihapullat, niitä ei voita mikään! Lihapullien
resepti on se sama vanha, perinteinen mummon lihapullaresepti, mutta perinteisten
perunoiden sijaan kokkasin lihapullien
kanssa kasvislisäkkeen, caponatan. Caponata on sisilialainen munakoisoruoka,
eräänlainen kypsennetty kasvissalaatti, jonka muut kasvikset vaihtelevat, mutta
aina siinä kuulemma munakoison lisäksi tulisi olla vihreitä oliiveja sekä
kapriksia. Ruokalajille on siis yhtä monta reseptiä kuin on kokkejakin ja tämä
on epätrendikkään keittiön caponata:
Caponata
1
munakoiso
1
keltainen kesäkurpitsa
1 vihreä kesäkurpitsa
1 vihreä kesäkurpitsa
puolikas
keltainen paprika
1
sipuli
2
sellerinvartta
3
isoa tomaattia
10
vihreää oliivia
2
rkl kapriksia
voita
oliiviöljyä
2
rkl valkoviinietikkaa tai valkoista balsamicoa
2
tl sokeria
suolaa
mustapippuria
basilikaa
lehtipersiljaa
Viipaloi
munakoiso ja kesäkurpitsat reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä
viipaleet vierekkäin ja ripottele pinnalle hiukan suolaa. Huuhtaise nopeasti ja
kuivaa viipaleet noin 10 minuutin kuluttua. Leikkaa sipuli kapeiksi lohkoiksi
ja sellerinvarret noin puolen sentin viipaleiksi. Poista paprikan sisus ja
leikkaa paprika pieniksi paloiksi. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista
sisukset ja leikkaa neljännekset vielä kerran kahtia. Leikkaa oliivit hiukan pienemmiksi
paloiksi.
Leikkaa
munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet suupalan kokoisiksi, kuumenna
paistinpannulla hiukan voita ja oliiviöljyä ja kypsennä kasvikset siinä. Kun ne
ovat sisältä pehmeitä ja pinnalta ruskistuneet, siirrä palat eri kulhoon ja
pyyhi paistinpannu talouspaperilla.
Lisää
paistinpannulle hiukan voita sekä oliiviöljyä ja kuullota sipulinlohkot siinä.
Lisää paprika sekä selleriviipaleet ja kypsennä sekoitellen kunnes
paprikanpalat ovat pehmeitä. Lisää tomaatinpalat, valkoviinietikka/-balsamico,
oliivit, kaprikset sekä sokeri ja paistele välillä sekoittaen kunnes enin neste
on haihtunut. Kaada pannulle kypsät munakoiso- ja kesäkurpitsapalat, anna
niiden vielä lämmetä ja mausta caponata lopuksi suolalla ja pippurilla sekä
basilika- ja lehtipersiljasilpulla.
Tosi herkullisen näkönen caponata.
VastaaPoistaTeillä ollaankin keittiössä tosi ahkeria, monta päivitystä päivässä. Miten niitä reseptejä riittääkin, multa ainakin loppuisi reseptit jo alkumetreillä:)
Oooo, juuri tänään mietin, että olikos maailmassa sisilialaista ruokaa ilman simpukoita ja äyriäisiä... Tätä pitääkin kokeilla joku kerta vaikkapa juuri lihapullien kaveriksi!
VastaaPoista@ Suklaasieppo
VastaaPoistaItse asiassa caponatan piti päivittyä vasta huomisaamuna, mutta sattui pieni fiba... Semmoista sattuu :)
@ Jenni
Lihapullat sopivat caponatan kanssa tosi hyvin. Kannattaa kurkata sitä meidän mummon lihapullareseptiä :)
Ja onhan Sisiliassa myös arancinit
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2014/01/arancini-di-montalbano.html