Kun kanista oli kypsennetty fileet,
jäimme miettimään mitä muuta kuin kanipataa saisi aikaan kanin koivista. Miltä
maistuisi kanipurilainen? Saisiko siitä aikaan jotain maukkaampaa kuin
kanahampurilaisesta? Kotikonstein on aika
vaikea irrottaa raakaa kaninlihaa luista ja tehdä kanijauhelihaa, joten
päätimme ensin kypsentää kanin kokonaan ja rakennella kanipihvit vasta kypsästä
kaninlihasta. Tuumasta toimeen. M käsitteli kaninpalat pataan kypsymään ja minä
leivoin minikokoisia briossisämpylöitä tällä reseptillä. Ohjeen määrästä tulee
noin 30 ”slider”kokoista sämpylää. Laitoin hampurilaisten lisäkkeeksi myös punasipulia
marinoitumaan punaviinietikkaan.
Haudutettu kani
1 kanin etu- ja takajalat
1
rkl jauhoja
1
rkl sinappijauhetta
suolaa
mustapippuria myllystä
2 sipulia lohkoina
2 porkkanaa pienennettyinä
timjamia
rosmariinia
½
l olutta
Käytin
pataan kanin etu- ja takajalat, jotka paloittelin kahteen osaan nivelten kohdalta.
Jauhot, sinappijauhe ja suolaa sekä mustapippuria sekoitetaan keskenään ja
laitetaan muovipussiin. Kaninpalat pussiin. pussin suu kiinni ja ravistusta ja
heiluttelua niin, että palat ovat tasaisesti maustuneet. Sitten ruskistin ne
pannulla voissa ja lisäsin joukkoon lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat
ja ruskistelin niitäkin hetken. Lisäsin vielä vähän suolaa pannulle samoin kuin
timjamin ja rosmariinin. Kaadoin kaninpaloille tölkillisen olutta ja lisäsin
vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyivät. Haudutin niitä pannulla kansi
päällä noin 1 ½ tunnin ajan ja kani oli valmis.
Kanipihvit
(määrästä
tulee 8-10 minikokoista pihviä)
300
g kypsää kaninlihaa
2
tl vahvaa englantilaista sinappia
1
tl suolaa
ripaus
cayenepippuria
ripaus
jauhettuja korianterinsiemeniä
mustapippuria
myllystä
joko
1 rkl ruohosipulituorejuustoa
tai
1 kananmuna
Hienonna
kypsä kaninliha, lisää mausteet ja sekoita hyvin. Maista ja lisää mausteita jos
vielä tuntuu tarpeelliselta.
Koska
kaninliha on kypsää, pihvit voi valmistaa ja laittaa sämpylän väliin
sellaisenaan (kuten me teimme) tai sitten ne voi käyttää pannulla ja ottaa niihin
paistopinnan molemmin puolin.
Jos pihvejä ei paisteta, kaninlihaseokseen
lisätään ruohosipulituorejuusto, joka tekee massasta hiukan kiinteämmän ja helpommin
muotoiltavan.
Jos taas pihvit halutaan paistaa, massaan lisätään yksi kananmuna,
sekoitetaan, muotoillaan pihvit ja otetaan molemmin puolin vähän väriä paistinpannulla.
Kanipurilaiset
Sämpylän
sisällä on salaatinlehti, kanipihvi, marinoitua punasipulia sekä viipale
suolakurkkua.
Jos
jääkaapissa olisi vielä toinenkin kani, voisin laittaa näitä vappubrunssille…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti