TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 13. maaliskuuta 2014

Carpaccio Kossugraavatusta naudanfileestä ja viinisuolaheinää



Carpaccio on aina toimiva alkuruoka, jos ruokailijat vaan kelpuuttavat lihan lautaselleen. Tavallisimmin carpaccio valmistetaan naudan sisäfileestä, mutta mikään ei estä käyttämästä hevosta tai hirveä, oikein hyviä nekin. Vaikka pelkkä suola ja pippuri riittävät periaatteessa mausteiksi, pieni lisämaustaminenkaan ei tee pahaa. Tilkkanen suomalaiskansallista ”valkoviiniä”, Koskenkorvaa, antaa naudanlihacarpaccioon mielenkiintoisen makulisän.


Kossugraavattu naudanfilee

300-400 g pätkä naudan sisäfileetä
1 rkl karkeaa merisuolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
2 cl Koskenkorvaa
tarjoiluun
hiukan sormisuolaa
mustapippuria myllystä
hyvää balsamiviinietikkaa
viinisuolaheinää

Leikkaa fileestä pois kaikki kalvot. Ripottele voipaperille merisuola sekä mustapippuri ja kääntele fileetä mausteissa niin että niitä tulee joka puolelle fileetä. Valuta lopuksi Koskenkorvaa ympäri fileetä. Kääri maustettu filee tiukasti voipaperiin ja käärö edelleen tuorekelmun sisään. Laita filee maustumaan jääkaappiin pariksi vuorokaudeksi (nollalokeroon, jos mahdollista) ja käännä pakettia muutaman kerran maustumisen aikana.

Ennen tarjoilua laita filee tunniksi pakastimeen ja leikkaa mahdollisimman ohuita viipaleita. Mausta carpaccio lautasella suolalla, mustapippurilla sekä balsamiviinietikalla ja lisää lopuksi muutama viinisuolaheinän lehti.




5 kommenttia:

  1. Hih, otsikko pysäytti katseen välittömästi! :-D Carpaccio on ihanaa, pitääkin tehdä taas pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  2. Tämä on vasta alkuruoka. Loput viikonlopun menusta tulee huomenna. Kannattaa pysyä kuulolla ;)

    VastaaPoista
  3. Voih! Ihanan näköistä! Enpä ole muuten koskaan tehnyt carpacciota itse. Tämä täytyy korjata!

    VastaaPoista
  4. Upean näköinen! Ja tuo kossulisä on varmaan sopivan potkaiseva:)

    VastaaPoista
  5. @ ulla
    Carpaccion vaikein osa on leikata tarpeeksi ohuita viipaleita :)

    @ Campasimpukka
    Kossulisä oli ihan mielenkiintoinen kokeilu. Se osoittautui fileelle vähintään yhtä hyväksi mausteeksi kuin suola ja pippurikin.

    VastaaPoista