TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 25. tammikuuta 2014

Vihreä riisivanukas




Mahtaako kukaan enää keittää riisipuuroa muulloin kuin jouluna? Jos ei, niin ihan tätä varten kannattaa keittää. Miksi maksaa kaupan riisivanukkaasta, kun sellaisen saa helposti tehdyksi itsekin. Riisivanukas, hedelmillä tai ilman, on varmaan yksi helpoimmista jälkiruoista valmistaa. Käy myös välipalaksi tai vaikka aamiaiseksi. Tämän riisivanukkaan hennon vihreä väri tulee kiivistä, mutta maustamiseenhan voi käyttää ihan mitä tahansa marjaa tai hedelmää, tuoretta tai pakastettua, oman maun mukaan, mangoa, mansikkaa, mustaherukkaa, appelsiinia...


Kiivi-riisivanukas
(neljälle)

3 dl kylmää riisipuuroa (eilisiä riisipuurontähteitä?...)
1 dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan
3 kiiviä kuorittuna ja soseutettuna
2 kiiviä kuorittuna ja pieniksi paloiteltuna
1 kiivi kuorittuna ja viipaloituna
(vadelmia)

Sekoita kylmään riisipuuroon ensin soseutetut kiivit ja sen jälkeen pieniksi paloitellut kiivit. Vatkaa kerma melko kovaksi vaahdoksi, sekoita kermavaahtoon sokeri ja hämmennä kermavaahto huolella riisipuuron joukkoon.

Annostele riisivanukas ja koristele kiiviviipaleilla sekä vadelmilla.


3 kommenttia:

  1. Juuri tuossa aamupalaa jyrsiessäni mietin, että voisi väsätä piiiitkästä aikaa karjalanpiirakoita mutta kun ensin pitäisi keittää saavillinen riisipuuroa jotta siitä riittäisi piirakoihinkin ;).

    VastaaPoista
  2. Käytän riisiä todella harvoin mutta joskus teen riisivanukasta,mutta kookosmaitoon.

    VastaaPoista
  3. @ luimupupu
    Aih, karjalanpiirakoita. Meillä on Joensuun Kiihtelysvaarassa tuttava, joka tekee maailman parhaat karjalanpiirakat. Elän toivossa, että vielä joskus osaisin tehdä edes yhtä ohuita.

    @ Jael
    Kookosmaitoon tehtynä tämä olisi varmaan todella hyvää!

    VastaaPoista