Jostain
ihan vastikään ilmestyneestä ruokalehdestä huomasin kvinoa-hernepyörykät.
Muutaman päivän makustelin mielessäni, mitä niistä tulisi ja kun suurin
piirtein muistin ainesluettelon tai ainakin jotain sinne päin, tein lopulta oman
versioni näistä kasvispyöryköistä. Kun oltiin syöty, M ehdotti että seuraavalla
kerralla voisin tehdä annokseen vielä lisäksi kastikkeen valkosipulista, jugurtista,
sitruunankuoresta ja tillistä. Kuulosti näiden kanssa niin toimivalta
makuyhdistelmältä, että laitoin tämän postauksen perään myös
jugurttikastikereseptin.
Kvinoa-hernepyörykät
1
dl kvinoaa
2
dl vettä
ripaus
suolaa
200
g pakasteherneitä
1
dl riisijauhoa
1
rkl tahinitahnaa
kourallinen
silputtua lehtipersiljaa
0,5
dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
ruskistamiseen
oliiviöljyä
Huuhtele kvinoaa siivilässä juoksevan lämpimän veden alla viitisen minuuttia. Keitä
kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 10 minuuttia,
hauduta vielä toiset 10 minuuttia ja jäähdytä.
Laita
teholeikkurin kulhoon hiukan sulaneet herneet, riisijauho, tahini,
lehtipersilja sekä puolet kvinoasta. Käynnistä kone ja odota että kaikki on
hyvin soseutunut. Lisää loppu kvinoa sekä oliiviöljy ja pyöräytä seos vielä
tasaiseksi massaksi. Tee massasta pyöryköitä (15-16 kpl) ja ruskista ne
paistinpannulla oliiviöljyssä.
Tarjoile
graavilohen (tai isojen katkarapujen) ja munakkaan kanssa. Viimeistele silputulla lehtipersiljalla ja
muutamalla tipalla Sriracha-maustekastiketta. Vielä hiukan valkosipuli-jugurttikastiketta
ja se on siinä.
Valkosipuli-jugurttikastike
1
valkosipulin kynsi
0,5
tl raastettua sitruunankuorta
0,5
tl sitruunamehua
1
rkl silputtua tuoretta tilliä
2
dl kreikkalaista jugurttia
ripaus
suolaa
pikku
rouhaisu mustapippuria
Leikkaa
valkosipulinkynsi mahdollisimman pieniksi paloiksi. Yhdistä kaikki kastikkeen
ainekset, sekoita hyvin ja anna maustua muutaman tunnin ajan ennen käyttöä.
Ai että miten nätin väriset pyörykät! Kastike toimisi varmasti tosi hyvin näiden kaverina.
VastaaPoistaKiva idea! Ja juuri sopivaan väliin, isäntä on mieltynyt kvinoaan ja uusia käyttötapoja kaivataan kovasti :)
VastaaPoista@ Riitta
VastaaPoistaHerneistä tuli nätti väri ja kiva makeus näihin kasvispyöryköihin.
@ Heidi
Kvinoasta saa kivaa vaihtelua ruokiin. Mekin vasta opetellaan käyttämään sitä.
Aivan loistava ohje! Tehdään aivan varmasti uudestaan.
VastaaPoistaResepti toimi hyvin ja nyt täytyy yrittää kehittää kvinoasta jotain vielä tätäkin parempaa :)
VastaaPoista