Kulmakaupan
pakastimessa oli kolmen kaverin mustaherukka-appelsiinijäätelöä, joka kelpaisi
jälkiruoaksi ihan sellaisenaan. Paitsi että nyt on talvi ja kylmä. Kun
jäätelöpaketti kaikesta huolimatta ihan vahingossa hyppäsi ostoskoriini, päätin
paistaa pienen pannukakun syötäväksi jäätelön kanssa. Jäätelön omat maut
antoivat vielä hyvän syyn keittää jälkiruoalle yksinkertaisen appelsiinikastikkeen
ja omassa pakastimessa oli pieni rasiallinen viime kesänä pakastettuja
kokonaisia mustaherukanterttuja annoksen koristeeksi.
Pannuhattu
2
dl vehnäjauhoa
2
munaa
4
dl maitoa
ripaus
suolaa
2 rkl voita
pyöreä
pannu
Valmista
pannukakkutaikina vatkaamalla jauhot, munat, maito ja suola tasaiseksi seokseksi. Anna taikinan levätä ja jauhojen
turvota huoneenlämmössä noin tunnin ajan ennen paistamista.
15 min |
22 min |
Lämmitä uuni 225
asteeseen. Laita voi uuninkestävään vuokaan, valurautapannulle tms ja vuoka kuumaan uuniin. Kun voi on sulanut, ehkä vähän jo ruskistunutkin,
ota vuoka ulos uunista, kääntele niin että voisula peittää vuoan koko pohjan ja
kaada taikina vuokaan. Vuoka uuniin ja noin puolen tunnin
kuluttua pannuhattu on valmis. Ripottele pannuhatun päälle hiukan sokeria kun olet ottanut sen ulos uunista.
Valmis pannuhattu, paistoaika 28 minuuttia. |
Helppo appelsiinikastike
1
tl raastettua appelsiininkuorta
2
dl vastapuristettua appelsiinimehua (2 appelsiinia)
1
tähtianis
1
rkl sokeria
Keitä
aineksia kattilassa välillä sekoitellen niin kauan kunnes jäljellä on vain noin
puoli desilitraa appelsiinisiirappia. Ota tähtianis pois kattilasta ja jäähdytä
kastike.
3 kaverin mustaherukka-appelsiinijäätelöä, pannuhattua ja appelsiinikastiketta - täydellinen pakkaspäivän jälkiruoka! |
Nami, mulle kans!
VastaaPoistaSlurps, ihanan näköinen hattu! Hauska tekotapa (jonka meinaan vohki) tuo voin kuumentaminen pannussa, vähän niin kuin Yorkshiren puddingeja tehtäessä, eikö totta?
VastaaPoista@ luimupupu
VastaaPoistaEi sitten muuta kun pannaritaikina tekeille :)
@ Riitta
Juuri näin. Yorkshire puddingin muoto perustuu ihan samaan ilmiöön. Mitä kuumemmalle pannulle taikina kaadetaan, sitä komeampi hattu siitä tulee. Miksi näin tapahtuu, sitä pitäisi kysyä... tietäisiköhän Anu Hopia?... Taidankin lähettää tästä asiasta viestiä Molekyyligastronomiaan.
Se on niinkuin dutch baby tämä pannuhattu?
VastaaPoista@ Campasimpukka
VastaaPoistaKyllä, Dutch baby tai Bismarck pancake on sama asia. Kesällä tarjoilen pannuhatun täytettynä tuoreilla marjoilla.
Onpa hienosti kohonnut hattu! Ja kesällä maistoin 3 kaverin mustikkakardemummajäätelöä,hyvää oli!
VastaaPoistaMustikka ja kardemumma on ihan loistava makuyhdistelmä.
VastaaPoista