Oli miten oli, näissä muffineissa kuitenkin terveellisyys ja hyvä maku kohtaavat, mikä sinänsä lienee hiukan harvinaisempaa (tai sitten vaan laitoin taikinaan riittävästi sokeria). Minun kokemukseni mukaan tuppaa nimittäin usein käymään niin, että ruoan maku ei välttämättä ainakaan parane kun siihen alkaa lisäillä erityisen terveelliseksi mainostettuja aineksia, varsinkin jostain Bingabongistaniasta tuotuja ”hyperterveellisiä superfoodravintolisiä”. Sellainen useimmiten paitsi maistuu *****lta, myös maksaa hitosti ja niitä eväitä sitten hampaat irvessä tekohymyä vääntäen nieleskellään ja kehutaan vuolaasti, miten ihan sielussa asti tuntuu kun kunto nousee ja terveys paranee... Joojoo, uskotaan, uskotaan. Minun arvoasteikossani ruoan maku menee kuitenkin kaiken muun edelle. Kukin tyylillään, minä tällä, joku muu jollain muulla.
Kaura-puolukkamuffinit ja
vaahdotettu puolukkakinuski
(12
kpl)
100
g sulatettua voita
100
g jogurttia
2
munaa
1,5
dl fariinisokeria
2,5
dl vehnäjauhoa
1
dl kaurahiutaleita
1
tl leivinjauhetta
0,5
tl soodaa
0,5
tl hienoksi jauhettua kardemummaa
200
g pakastepuolukoita tai veteen säilöttyjä puolukoita
3
rkl kidesokeria
1
rkl vehnäjauhoa
kuorrutus
100
g fariinisokeria
120
g kuohukermaa
50
g siivilän läpi paseerattua sokeroitua puolukkasosetta
+
2 rkl kuohukermaa
muutamia
kokonaisia puolukoita
Valmista
ensin puolukkakinuskikuorrute, sillä sen täytyy jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen
kuin sen voi vatkata. Laita kattilaan fariinisokeri, kerma ja paseerattu
puolukkasose. Keittele seosta melko matalalla lämmöllä koko ajan sekoitellen
noin kymmenen minuutin ajan. Kastike kuohahtaa välillä aika voimakkaasti, joten
silloin kattila pitää ottaa hetkeksi kokonaan pois liedeltä. Kun kinuski on
kuohahtanut kymmenkunta kertaa, se alkaa olla valmista. Kaada kinuski
jäähtymään sopivaan astiaan, jossa sen voi vatkata. Kun muffinit ovat
jäähtyneet ja kuorrutettavissa sekä kinuski on jähmettynyt ja jääkaappikylmää,
sekoita kinuskiin vielä 2 rkl kuohukermaa ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi
ja pursota muffineille.
Sekoita
puoliksi sulaneiden puolukoiden joukkoon kidesokeri ja sen jälkeen 1 rkl
vehnäjauhoa. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään voisula, jogurtti ja
kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää edellisiin hyvin
hämmentäen. Sekoita taikinaan viimeksi puolukat. Nostele taikina
muffinivuokiin, laita vuoat uuniin paistumaan ja laske uunin lämpötila samalla
200 asteeseen. Paista muffineja noin 15-20 minuuttia.
Kuorruta
jäähtyneet muffinit ja ripottele kuorrutteen päälle vielä muutama puolukka.
Nami.
VastaaPoistaSuperfoodit ja muut hömpötykset pysykööt kaukana meidänkin keittiöstämme, samoin kaikki -ton, -ton-trendit ;).
Suolaa meillä käytetään vähän, minkä takia ravintoloiden eväät maistuvat monesti järjettömän suolaisilta, varsinkin leivät.
Ihanan näköisiä muffineja.:) Minäkään en trendejä seuraa. Jos jotain trendikästä tulee tehtyä, tapahtuu se ihan vahingossa.;)
VastaaPoistaHyvän näköisiä muffinseja, puolukka sopii hyvin leivontaan, oli trendikäs tai ei. Ei sen niin väliä, kunhan maistuu :)
VastaaPoistaNam. Herkullisia terveysmuffinsseja!
VastaaPoista@ luimupupu
VastaaPoistaKaikki -ton-ton on ehdottomasti nounou, ainakin ilman lääkärintodistusta :)
@ Katja
Nämäkin olivat ihan vahingossa trendikkäitä...
@ Hanna-Mari / Leipomo
Ja puolukka on kaiken lisäksi helppo säilöä, kun laittaa ne vaan upoksiin veteen, kansi kiinni ja purkki viileään.
@ Annaleena
Varsinaista terveysruokaa. Tällä menolla täytyy kohta alkaa suunnitella epätrendikkään terveysblogin aloittamista. Tai jospa ei sitten kuitenkaan ;)
Tulipa oltua trendikäs täälläkin kun aamupalassa oli sekä puolukkaa että kaurahiutaleita. Hyi minua! ;)
VastaaPoistaIhanan näköisiä muffineja :)