En
muista koska olen viimeksi kokannut jauhelihakeittoa… Eikä muistanut
kokanneensa myöskään M. Siitä on aikaa varmasti yli 15 vuotta, ainakin… Mutta
nyt asia on hoidettu. Tietysti olisi ollut kiva päästä tämän jauhelihakeitto -postauksen
yhteydessä vähän löpisemään lumesta, tammikuun pakkasista ja jauhelihakeiton
lämmittävästä vaikutuksesta, mutta tätä kirjoittaessa, loppiaista seuraavana päivänä, lämpötilan nollaraja on jossain Kemin korkeudella ja Helsingissä sataa vettä eli se siitä.
Toisaalta en minä niin kauheasti sitä lunta kaipaa kehäkolmosen sisäpuolelle.
Minulle riittäisi, jos vaikka koko talven olisi suunnilleen 4-5 astetta
pakkasta ja kerran viikossa sataisi sentin verran uutta, puhdasta lunta. Mutta
silti voi syödä jauhelihakeittoa.
Lunta vain kohtuudella, kiitos, sillä liika on ehdottomasti liikaa... Kuva viime talvelta - ja tämä oli vasta alkua! Hhrrrrr... |
Jauhelihakeitto
2
rkl voita
300
g naudanjauhelihaa
1
l lihalientä (litra vettä ja 2 liemikuutiota)
yhteensä
noin 500 - 600 g soppakasviksia: pätkä purjoa, pari porkkanaa, pala selleriä ja
palsternakka
6
tuoretta timjaminoksaa
1
rkl tomaattipyreetä
kourallinen
silputtua lehtipersiljaa varsineen
Sulata
voi isossa kattilassa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää kiehuvan kuuma
lihaliemi sekä ohuelti viipaloitu purjo ja pienehköiksi tasakokoisiksi paloiksi
leikatut porkkanat. Anna näiden ensin kiehua parin minuutin ajan, minkä jälkeen
lisää keittoon pienehköiksi tasakokoisiksi paloiksi leikatut selleri ja
palsternakka sekä timjaminoksat. Keittele jauhelihakeittoa niin kauan että porkkanat ovat
kypsät, enimmillään noin 15 minuuttia. Keittoaika riippuu siitä minkä kokoisiksi juurekset on pilkottu. Lisää tomaattipyree sekä lehtipersilja, sekoita hyvin ja anna kerran
vielä kiehahtaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti