Törmäsin
marketissa ihmeellisen näköiseen keittiöesineeseen, jossa oli höyrytysastiaksi
tosi huonosti istuva kori ja kattila, ja jossa oli korkeat pystykahvat. En ole koskaan Suomessa nähnyt tämän näköistä kattilaa. Lapussa lukikin,
että kyseessä oli fritadeira eli uppopaistokattila koreineen. Se maksoi kympin
verran ja ajattelin, että joskus sitä ehkä voisi käyttää.
Eilen
sitten tuli se "joskus", kun grillasin kanaa piri piri. Kana avataan rintalastan kohdalta ja levitetään
auki, mausteiksi suolaa sekä piri piriä ja grilliin. Tein sille lisukkeeksi
härpäkkeellä friteeratut kuorelliset lohkoperunat. (Hyvä ohje niihin löytyy mm Herkkusuun lautasella –blogista)
Härpäke osoittautui
erinomaiseksi vehkeeksi kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kun friteerauskeittimeen tarvitaan 2-3 litraa öljyä, tähän riittää vajaa litra. Laitoin öljyn kattilaan
ja paistolämpömittarin öljyyn.
Kun öljy oli 160-asteista, laskin korin perunoineen sinne ja kun perunat olivat olleet riittävän ajan öljyssä, nostin korin kattilan korvakkeiden päälle ja perunat saivat rauhassa valua siinä ja jäähtyä. Kun kana oli valmista, laitoin perunat öljyyn uudelleen, tällä kertaa 180-asteiseen, ja nostin ne ylös, kun ne olivat kauniin kullanruskeita, suolasin ja laitoin taas valumaan kattilan päälle. Yksinkertaisesti kätevä peli, eikä laadussakaan lopulta ollut moittimista.
Kun öljy oli 160-asteista, laskin korin perunoineen sinne ja kun perunat olivat olleet riittävän ajan öljyssä, nostin korin kattilan korvakkeiden päälle ja perunat saivat rauhassa valua siinä ja jäähtyä. Kun kana oli valmista, laitoin perunat öljyyn uudelleen, tällä kertaa 180-asteiseen, ja nostin ne ylös, kun ne olivat kauniin kullanruskeita, suolasin ja laitoin taas valumaan kattilan päälle. Yksinkertaisesti kätevä peli, eikä laadussakaan lopulta ollut moittimista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti