Kun ensihuuma on koettu ja eilisestä ihanaisesta kanasesta on jääkaapissa enää kylmä muisto, on aika miettiä kananjämien tulevaisuutta. Kuumassa grillissä saatu kypsyys, väri ja mausteisuus ovat toki tallella, mutta se kuuma ensihuuma puuttuu. Mikä siis neuvoksi? Silloin astuu kuvioon kolmas ulottuvuus. Siis?
Kaapista löytyi farfallepastaa, joka on siivekästä kuten kanakin. Keitin sitä paketin ohjeen mukaan ja näin kananen sai uudet siivet. Pilkoin yhden sipulin kuutioiksi ja kuullotin ne pannulla, jolle sitten lisäsin luistaan erotetut, pieneksi pilkotut kananjämät ja lämmitin ne. Varmemmaksi vakuudeksi lisäsin hiukkasen piri piriä ja sipuleihin ripauksen suolaa. Keitin farfallepastan paketin ohjeen mukaan al denteksi. Sekoitin kulhossa 5 dl maitoa ja kaksi kananmunaa. Yhdistin keskenään valutetun pastan sekä kana-sipulipaistoksen ja lisäsin joukkoon jääkaapista löytämäni sekalaiset juustoviipaleet pienittyinä. Siinä taisi olla emmentaalia, cheddaria ja ehkä goudaakin. Laitoin kanasekoituksen metalliseen vuokaan, kaadoin munaseoksen sekaan ja kiikutin koko komeuden grilliin kypsymään. Laitimmaiset polttimet päälle, keskimmäinen kiinni ja vuoka ritilälle. Grillistä olet sinä tullut …
Noin
30 minuuttia 200 - 250 asteen lämmössä
grillissä ja herkusta tuli herkku, ei hävikkiä. Jos laatikon pinta tummuu
liikaa, sen voi peittää alumiinifoliolla.
Kanapastalaatikko
tarveaineet:
ylijäämäkana pienennettynä
1 sipuli silputtuna
5
dl maitoa
2 kananmunaa
keitettyä
pastaa suhteessa kanan määrään
suolaa
ja jotain pippuria maun mukaan
jos
on juustoa, niin sitten sitä (minulla oli 4 valmissiivua)
kanapasta kyllä näyttää hvyältä t. teija http://teijanmaustemyynti.webs.com
VastaaPoistaHyvältä näyttää, joo, ja kätevästi siitä grillistä tuli uuni ;)
VastaaPoista