Tässä on todella helppo ja kohtuullisen
nopeasti valmistettava ateria.
Naudanlihasuikalekastike
500g naudanpaistia tai ulkofileetä
3 herkkusientä, jos löydät
irtomyynnistä
1 sipuli silputtuna
1
– 2 valkosipulinkynttä
1
- 2 rkl vehnäjauhoja
2
– 5 dl lihalientä
1
– 1 1/2 dl kermaa (tai smetanaa)
2
rkl hillosipuleita
(1
– 2 suolakurkkua kuutioituna)
loraus soijaa
suolaa (varoen, soijassa
ja lihaliemessä on myös)
mustapippuria myllystä
chilimaustesekoitus (tai
vastaava)
(timjamia halutessasi)
lehtipersiljaa
(tarjoile salaatti erillisellä
lautasella)
Leikkaa
naudanpaisti tai ulkofilee viipaleiksi poikkisyin ja suikaloi viipaleet.
Ruskista suikaleet pannulla riittävän monessa erässä, jotta liha ruskistuu eikä
kiehu. Ruskista mukana silputtu sipuli, valkosipuli ja herkkusienet. Mausta
vaikkapa chilimaustesekoituksella, suolalla ja mustapippurilla.
Sirottele
päälle lihan määrästä riippuen sopiva määrä vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon.
Lisää lihalientä ja anna porista hiljaa kypsäksi. Puolivälissä kypsymistä eli jonkin
ajan kuluttua (siinä suunnilleen 15 min) lisää joukkoon kerma (tai smetana) ja
hillosipulit (+ suolakurkku). Kypsennä se toinenkin puoliaika. Tarkka aika
riippuu lihan laadusta. Tämä on kätevää kypsentää kannellisessa padassa, jos
sellainen on käytettävissä, mutta onnistuu paistinpannullakin. Silloin varo vain,
että nestettä ei haihdu liikaa ja kastike kuivu kokoon. Tarjoile keitetyn
riisin kera ja ripottele lopuksi annoksen päälle reilusti lehtipersiljaa.
Herkullinen pizza tuossa alempana.Olet muuten oikeassa sen zucchinin/kesäkurpitsan kanssa,mutta olen niin tottunut käyttämään siitä kiinteästä,tummakuorisesta kurpitsasta tuota nimitystä ja sitten ihan tavallisesta kesäkurpitsasta vain nimitystä kesäkurpitsa.Menenkin ottamaan sen zucchini sanan pois sieltä.
VastaaPoistaSitten varmaan kannattaa poistaa ne sinun ja minun kommentit siitä. Muuten joku ihmettelee, mitä me siinä oikein ihmetellään jos sitä ei enää tekstistä käy ilmi :) Olisihan niillä nimittäin oikeasti voinut olla jotain isompaakin eroa, kun keltainen kesäkurpitsakin maistuu vähän erilaiselta kuin vihreä.
VastaaPoistaMutta joo, pizzasta tuli oikein hyvä. Kyllä sienistä tulee niin hyvää ruokaa, vaikka epätrendikäs keittiö ei maltakaan viettää lihatonta lokakuuta vaan tunkee kinkkua melkein kasvispizzaankin ;)
Erittäin hyvä resepti! Namnamnam, just tuli tehtyä!
VastaaPoista@ ekhowl
VastaaPoistaNämä "wanhanajan" reseptit on ihan parasta.