Hurja
jättiläishämähäkki toivottaa kaikille hauskaa halloweenia.
Olisin mieluusti
jakanut tämän joitain vuosia sitten tekemäni kakun reseptin, mutta resepti on mystisesti kadonnut jäljettömiin. Joka tapauksessa tässä ohje suurinpiirtein:
Pää on tehty halkaisijaltaan 12 cm pyöreäpohjaiseen lasikulhoon ja kroppa noin 20 cm lasikulhoon. Vuorasin kulhot ensin tuorekelmulla ja siihen päälle painelin ohuen minttusuklaamarsipaanilevyn (noin fifty-sixty - tai jotain sinne päin - pätkiksiä ja marsipaania hyvin vaivattuna sekaisin). Kakku on uunipellillä paistettu tosisuklainen kääretorttupohja (yhteensä 3 kpl), täytteenä valkosuklaa-piparminttumousse ja kostukkeena (muistaakseni) kylmää kaakaojuomaa. Näitä kerroksittain, päällimmäiseksi suklaakakkulevy, marsipaanin helmat lopuksi taitettuna kakkulevyn päälle ja kulhot jääkaappiin muutamaksi tunniksi hiukan asettumaan. Päällystin ison (n. 40 x 50 cm) alustan alumiinifoliolla ja pursotin siihen seittikuvion tomusokerikuorrutteella. Sitten kokosin hämähäkin. Jalat ovat samaa pätkismarsipaania kuin päällinenkin. Viimeksi raidoitin pinnan "karvaiseksi" ihan tavallisella ruokaveitsellä ja hieroin koloihin tomusokeria. Siinä se, ei vaikeaa eikä todellakaan mitään laihdutusruokaa :) Hämähäkin kokokin on sen verran muhkea, että siitä riitti herkuteltavaa monelle kymmenelle vieraalle halloweenbileisiin.
Pää on tehty halkaisijaltaan 12 cm pyöreäpohjaiseen lasikulhoon ja kroppa noin 20 cm lasikulhoon. Vuorasin kulhot ensin tuorekelmulla ja siihen päälle painelin ohuen minttusuklaamarsipaanilevyn (noin fifty-sixty - tai jotain sinne päin - pätkiksiä ja marsipaania hyvin vaivattuna sekaisin). Kakku on uunipellillä paistettu tosisuklainen kääretorttupohja (yhteensä 3 kpl), täytteenä valkosuklaa-piparminttumousse ja kostukkeena (muistaakseni) kylmää kaakaojuomaa. Näitä kerroksittain, päällimmäiseksi suklaakakkulevy, marsipaanin helmat lopuksi taitettuna kakkulevyn päälle ja kulhot jääkaappiin muutamaksi tunniksi hiukan asettumaan. Päällystin ison (n. 40 x 50 cm) alustan alumiinifoliolla ja pursotin siihen seittikuvion tomusokerikuorrutteella. Sitten kokosin hämähäkin. Jalat ovat samaa pätkismarsipaania kuin päällinenkin. Viimeksi raidoitin pinnan "karvaiseksi" ihan tavallisella ruokaveitsellä ja hieroin koloihin tomusokeria. Siinä se, ei vaikeaa eikä todellakaan mitään laihdutusruokaa :) Hämähäkin kokokin on sen verran muhkea, että siitä riitti herkuteltavaa monelle kymmenelle vieraalle halloweenbileisiin.
VAU!
VastaaPoistaHui kauhistus,juoksisin pakoon jos tuollaisen näkisin.,,
VastaaPoistaEi vaineskaan,,,,aika mahtavan näköinen otuskakku;D
Tarjoilupöydän hämärässä valaistuksessa tämä kieltämättä oli aika epäilyttävän näköinen kakku ;) Harmittaa vaan, että olen hukannut reseptin. Tästä tulisi tosi hyvä "normaali" kakkukin...
VastaaPoistaAagh, miten pelottava! =D Tosi hienoa! Hauskaa halloweenia tännekin ;)
VastaaPoistaHauskaa halloweenia vaan. Helsinkiin osui sopivasti tällainen suttuinen ja sumuinen ilmakin. Valmista kauhuleffakamaa: sieltä jostain usvan seasta näitä hämiksiä lyllertää :)
VastaaPoistaTosi upea kakku!:)
VastaaPoistaIiiik!! Kauhean aidon näköinen!! Mä en pystyis koskemaan tuohon.
VastaaPoista@ Katja
VastaaPoistaTätä oli tosi hauska tehdäkin :) Niin, ja kun harvoin tekee mitään täytekakkuja, niin tätä askarrellessa kunnioitus oikeita kakkutaikureita kohtaan lisääntyi huomattavasti.
@ Hämähäkkifoobikko
Hui... entä jos vaan ihan pikku pala hämiksen koipea ;)