Brownien kuuluisi olla kuiva ja rapea päältä, hiukan
pehmeä ja tahmea sisältä. Käyttämällä leivontaan oikeaa suklaata browniesta
tulee todella täyteläisen makuista ja vastustamattoman hyvää, ja jos malttaa
antaa niiden levätä seuraavaan päivään, niistä tulee entistäkin parempia.
Browniesit voi tarjota joko sellaisenaan tai kermavaahdon, jäätelön tms kanssa.
Niin, ja kaverille kanssa! Tällaista satsia brownieseja ei saa hotkia yksinään.
Espresso
brownies
(30-40 palaa)
150 g voita
300 g tummaa
70% suklaata (Esim. Lindt)
4 dl sokeria
3 munaa
2 rkl
espressojauhetta (Nescafe)
0,5 tl
jauhettua vaniljatankoa tai vaniljauutetta
2,5 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
200 g
maitosuklaata (esim. Fazerin sininen)
päälle
jotain hilettä tai strösseliä oman maun mukaan, tässä oli kullanväristä sokerihilettä
Pilko voi ja
suklaa pieniksi ja sulata ne hitaasti mikrouunissa tai vesihauteessa. Anna
seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin jatkat.
Lisää
suklaamassaan sokeri ja sekoita kunnes sokeri on hyvin sekoittunut. Lisää munat
yksi kerrallaan ja sekoita koko ajan voimakkaasti ettei seos juoksetu ja muutu
rakeiseksi. Lisää espressojauhe sekä vanilja ja sekoita tasaiseksi. Sekoita
jauhojen joukkoon leivinjauhe sekä suola ja lisää jauhot taikinaan kolmessa erässä
koko ajan hyvin sekoittaen. Rouhi maitosuklaa veitsellä kohtalaisen karkeaksi muruksi,
lisää murut taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Voitele iso vuoka
(meillä kulmikas irtopohjavuoka 24x37 cm) ja tasoita taikina siihen. Kypsennä
uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti