Olen
joskus ostanut Turun kauppahallin Herkkunuotasta tillillä ja sitruunankuorella
maustettuja kuhafileitä. Niistä tuli paistettuna tosi hyviä. Kun sitruunasta
käytetään vain kuoren keltainen osa, kala saa sitruunasta maun mutta ei
sitruunan happamuutta. En tiedä Herkkunuotan tarkkaa reseptiä, mutta meillä se
tehtiin nyt siten, että kuhafileet graavattiin sitruunankuoren kanssa parin
tunnin ajaksi ja sitten paistettiin. Eikä takuulla jää viimeiseksi kerraksi kun
kuha valmistetaan näin. Yksinkertaista ja hyvää…
Sitruunakuha
2-3
nahatonta kuhafileetä
1
sitruuna
merisuolaa
ripaus
sokeria
tilliä
paistamiseen
voita
Raasta
sitruunasta keltainen kuori, sekoita se suolan, sokerin sekä tillin kanssa ja
ripottele seos kuhafileille. Anna fileiden graavaantua parin, kolmen tunnin
ajan. Leikkaa pois ruotorivi ja paista
fileet voissa kullanruskeiksi. Tarjoile keitetyn perunan, kantarellien ja
salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti