TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 27. elokuuta 2013

Patasorsaa voitaikinakannen alla



Sorsastuskausi alkoi 20. elokuuta ja näihin aikoihin ensimmäiset sorsat on jo hyvin riiputettu, kokattu ja syötykin. Niin, ja varottu haukkaamasta hauleja!  Pari sorsaa lensi myös epätrendikkääseen keittiöön ja tämä sorsaresepti on muunnelma Eero Mäkelän Palacen riekkoreseptistä.


Tällä kertaa sorsat on paistettu täysin kypsiksi, mikä ei ole kaikkien mieleen. Jos haluaa tarjota rintafileet hiukan roseena, ne kannattaa heti leikata irti ja kypsentää erikseen vasta juuri ennen kuin ruukut laitetaan taikinakannen alla uuniin.

Patasorsaa voitaikinakannen alla

sorsat
2 patavalmista sorsaa
2 porkkanaa
1 sipuli
2 tl suolaa
10 katajanmarjaa
2 dl vettä

kastike
padasta siivilöity liemi
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl mustaherukkahyytelöä
1 tl sinihomejuustoa
1 rkl voita
100 g kantarelleja tai suppilovahveroita
50 g tummia kivettömiä viinirypäleitä
suolaa
mustapippuria

ruukun päälle
voitaikinalevyjä
1 muna

Ruskista sorsat ja laita pataan. Jos sorsan mukana tulee (kuten pitäisi tulla) maksa, sydän ja kivipiira, ruskista nekin ja laita pataan antamaan lisämakua liemelle. Lisää porkkanat sekä sipuli paloiteltuna, suola, katajanmarjat ja vesi. Laita pataan kansi ja hauduta sorsia uunissa 180 asteessa noin tunti.

Ota kypsät sorsat pois padasta ja siivilöi liemi talteen. Sekoita keskenään voi sekä vehnäjauhot ja lisää ne liemeen. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää kerma, mustaherukkahyytelö sekö sinihomejuusto, sekoita hyvin ja anna kerran vielä kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista kantarelleja (tai suppiksia) ja viinirypäleitä hetken aikaa voissa. Irrota sorsista rintapalat ja laita ne jokainen omaan ruukkuunsa. Lusikoi päälle sieniä, viinirypäleitä ja kastiketta. Kauli voitaikinalevyt ihan ohueksi, aseta ne napakasti kanneksi ruukkujen päälle ja käännä reunat ruukun ulkopuolelle. Voitele pinta kevyesti vatkatulla munalla ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on ruskettunut.

Leikkaa ruukun kansi lautaselle ja lusikoi liha ja kastike päälle. Kyytipojaksi vihreää salaattia

Koivista ja rangoista irrotetusta lihasta saa vielä toisen aterian.



3 kommenttia:

  1. Mahtava resepti! Tätä täytyy ilman muuta kokeilla, kunhan vain ehtisi työkiireiltä sorsastamaankin...

    VastaaPoista
  2. Ainahan voi yrittää harrastaa oravannahkataloutta :)
    Joku sorsastajakaveri toimittaa sulle neljä sorsaa ja sä palautat niistä kaksi valmiiksi kypsennettynä ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvä idea! Ehkä ainakin peuranlihalla voisi yrittää vaihtokauppaa :)

    VastaaPoista