Sorsastuskausi
alkoi 20. elokuuta ja näihin aikoihin ensimmäiset sorsat on jo hyvin
riiputettu, kokattu ja syötykin. Niin, ja varottu haukkaamasta hauleja! Pari sorsaa lensi myös epätrendikkääseen
keittiöön ja tämä sorsaresepti on muunnelma Eero Mäkelän Palacen riekkoreseptistä.
Tällä kertaa sorsat on paistettu täysin kypsiksi, mikä ei ole kaikkien mieleen.
Jos haluaa tarjota rintafileet hiukan roseena, ne kannattaa heti leikata irti
ja kypsentää erikseen vasta juuri ennen kuin ruukut laitetaan taikinakannen
alla uuniin.
Patasorsaa voitaikinakannen alla
sorsat
2
patavalmista sorsaa
2
porkkanaa
1
sipuli
2
tl suolaa
10
katajanmarjaa
2
dl vettä
kastike
padasta
siivilöity liemi
3
rkl voita
3
rkl vehnäjauhoja
1,5
dl kuohukermaa
1
rkl mustaherukkahyytelöä
1
tl sinihomejuustoa
1
rkl voita
100
g kantarelleja tai suppilovahveroita
50
g tummia kivettömiä viinirypäleitä
suolaa
mustapippuria
ruukun päälle
voitaikinalevyjä
1
muna
Ruskista
sorsat ja laita pataan. Jos sorsan mukana tulee (kuten pitäisi tulla) maksa, sydän ja kivipiira, ruskista nekin ja laita pataan antamaan lisämakua liemelle. Lisää porkkanat sekä sipuli paloiteltuna, suola, katajanmarjat
ja vesi. Laita pataan kansi ja hauduta sorsia uunissa 180 asteessa noin tunti.
Ota
kypsät sorsat pois padasta ja siivilöi liemi talteen. Sekoita keskenään voi sekä
vehnäjauhot ja lisää ne liemeen. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia koko ajan
sekoitellen. Lisää kerma, mustaherukkahyytelö sekö sinihomejuusto, sekoita
hyvin ja anna kerran vielä kiehahtaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista
kantarelleja (tai suppiksia) ja viinirypäleitä hetken aikaa voissa. Irrota
sorsista rintapalat ja laita ne jokainen omaan ruukkuunsa. Lusikoi päälle
sieniä, viinirypäleitä ja kastiketta. Kauli voitaikinalevyt ihan ohueksi, aseta ne napakasti
kanneksi ruukkujen päälle ja käännä reunat ruukun ulkopuolelle. Voitele pinta
kevyesti vatkatulla munalla ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia
tai kunnes pinta on ruskettunut.
Leikkaa
ruukun kansi lautaselle ja lusikoi liha ja kastike päälle. Kyytipojaksi vihreää
salaattia
Koivista ja rangoista irrotetusta lihasta saa vielä toisen aterian.
Koivista ja rangoista irrotetusta lihasta saa vielä toisen aterian.
Mahtava resepti! Tätä täytyy ilman muuta kokeilla, kunhan vain ehtisi työkiireiltä sorsastamaankin...
VastaaPoistaAinahan voi yrittää harrastaa oravannahkataloutta :)
VastaaPoistaJoku sorsastajakaveri toimittaa sulle neljä sorsaa ja sä palautat niistä kaksi valmiiksi kypsennettynä ;)
Hyvä idea! Ehkä ainakin peuranlihalla voisi yrittää vaihtokauppaa :)
VastaaPoista