Jääkaapissa
oli grillimaisterin reseptillä valmistettua paholaisen kastiketta, possunfilee
sekä puolikas ananas ja vakiokysymys kuului ”mitä niistä laitettaisiin?”. Possunfilee
grillissä tuntui vähän tylsältä ajatukselta. Ruokablogeja selatessani löysin
uusimmista päivityksistä tukuttain hamppareita, hamppareita ja hamppareita. Ja
vielä lisää hamppareita. Aivan kuin kaikki olisivat viime aikoina tehneet
erilaisia hampurilaisia. Niin, toisaalta, miksipäs ei. Voihan possunfileestäkin
grillata viipaleita hampurilaisen täytteeksi. Pikainen inventaario jääkaappiin osoitti
sieltä löytyvän tähän ruokalajiin muutakin tarpeellista, mutta sämpylöiden
osalta piti turvautua lähikaupan valmissämpylöihin. Juuri niihin, mureneviin
jauhohöttöihin, mutta itse ei enää ehtinyt leipoa hampurilaissämpylöitä, jos
halusi saada ruoan valmiiksi lähimmän tunnin sisään. Minä lähdin kauppaan ja M
jäi viipaloimaan lihaa ja ananasta. Nämä hampurilaiset kasattiin nyt siis
kaupan harvinaisen mauttomaan leivinjauhevehnähöttösahajauhosämpylään, mutta
tästä taas viisastuttiin. Vastaisuudessa, jos ei kaapissa tai kaupassa satu
olemaan sopivaa kunnon sämpylää, niin hampurilainen kannattaa kasata mieluummin
vaikka pariloitujen paahtoleipäsiivujen väliin. Hampparien seitsemän sortin sisuksissa ei
kuitenkaan ollut mitään valittamista. Maukkaat täytteet ja nälkäkin lähti.
sämpylänpuolikas
grillattua ananasta
cheddaria
paistettua
possun sisäfileetä
punasipulia
friseesalaattia
sänpylänpuolikas
Hölönpölöpostaus ilman reseptiä? Ei sentään. On tässä sämpyläongelman lisäksi toinenkin opetus: kun
paistinpannulla (tai grillissä) on monta pientä paistettavaa, ohuita fileesiivuja, kampasimpukoita
tms, jotka eivät saa kypsyä liikaa, paistaminen (tai grillaaminen) kannattaa tehdä hyvässä
järjestyksessä.
Paistettavat ladotaan pannulle vieri viereen peräkkäin. Kun ensimmäinen näyttää kypsyneen riittävästi, paistettavat käännetään samassa järjestyksessä ja kaikkiin saadaan sama kypsyys.
Paistettavat ladotaan pannulle vieri viereen peräkkäin. Kun ensimmäinen näyttää kypsyneen riittävästi, paistettavat käännetään samassa järjestyksessä ja kaikkiin saadaan sama kypsyys.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti