Nyt alkaa olla korkea aika tyhjentää pakastimesta viimeisetkin viimevuotiset marjat ennen kuin uusi sato kypsyy. Vispipuuroon saa upotettua pakkasesta niin puolukat, vadelmat, mansikat kuin herukatkin. Pakastin auki ja inventaario käyntiin!
Vadelma-puolukkavispipuuro
1
l vettä
4
dl puolukoita
1
dl vadelmia
1,5
dl sokeria
1,5
dl mannasuurimoita
0,5
tl suolaa
Laita
kattilaan vesi, puolukat, vadelmat ja sokeri ja keitä välillä sekoitellen
kunnes puolukat ovat luovuttaneet mehunsa ja alkavat haalistua. Kaada kattilan
sisältö siivilän läpi toiseen astiaan ja painele marjoja vielä lusikalla
siivilää vasten niin että kuoret ja siemenet jäävät siivilään. Heitä siivilän
sisältö pois ja kaada marjamehu takaisin kattilaan.
Kuumenna
marjamehu kiehuvaksi ja lisää mannasuurimot sekä suola. Keitä viitisen
minuuttia välillä sekoitellen. Kun puuro on valmista, nosta kattila liedeltä ja
anna puuron jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja tarjoile marjojen ja
maidon/kerman kanssa.
Onpas herkullisen punaista.:) Marjoja täytyisi surkeasti saada pakastimesta pois, että tulisi uusille tilaa.
VastaaPoistaSama juttu täälläkin.
VastaaPoistaVadelmat ei vaan kauheasti pakkasesta vähene vispipuuron keittämisellä. Niitä kun ei tarvita kuin ihan hiukan jotta puurosta jo tulee kivan vadelmainen :)
Voi mun on pitänyt tehdä vispipuuroa jo vaikka kuinka pitkään (pakkasessa on edelleen paljon puolukoita...), nytpähän minulla on ohjekin ;)
VastaaPoistaJotenkin sitä ei vaan muista talvella, että on sellainenkin jälkkäri kuin vispipuuro :)
VastaaPoista