Mehunvalmistuksen (mehuohje täällä) sivutuotteena raparperisosetta jäi sen verran, että siitä tulee hyvää hilloa. En tarkoituksella valuttanut sosetta ihan rutikuivaksi. Osasta sosetta tein mausteista raparperihilloa ja loppu meni kattilaan ananaksen kanssa ”maistuis varmaan sullekin” -blogin reseptin mukaan.
Ennen
hillon valmistusta kannattaa kerrata säilönnän abc osa 1
Mausteinen raparperisosehillo
1
sitruunan mehu
2
dl vettä
5
cl (minipullo) konjakkia
2
rkl fariinisokeria
1
kanelitanko
1
tl kokonaisia kardemummansiemeniä
3
tähtianista
2
kg mehunvalmistuksesta jäänyttä raparperisosetta
1
kg sokeria
Laita
kattilaan sitruunamehu, vesi, konjakki, fariinisokeri ja mausteet, sekoita ja
keitä kunnes nesteen määrä on kiehunut noin puoleen. Siivilöi mausteliemi
raparperisoseen joukkoon, lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Keitä
hilloa kattilassa sekoittaen noin 10 minuuttia. Keittoaika lasketaan siitä kun
hillo alkaa kunnolla pulputtaa ja kiehua (käytä lämpömittaria!). Tölkitä hillo
heti kuumana ja sulje välittömästi tiiviillä kannella. Kun koko hilloerä on tölkitetty,
tarkista vielä kerran että kannet on varmasti kierretty mahdollisimman
tiukkaan. Hillon jäähdyttyä huuhtele tölkistä kaikki tahmaiset valumat, kuivaa
tölkki ja teippaa etiketti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti