Ulkomaanreissulle
lähtiessä useimmat meistä siivoavat jääkaapin. Siinä on hyvät ja huonot puolet.
Jos sitä ei muista tehdä, reissun pituudesta riippuen osa ruoista tulee ovelle vastaan
kutsuttaessa, tai ainakin jääkaappiin on ilmestynyt jotain epämääräisen väristä
kasvustoa, joka ei välttämättä sinne kuulu. Ja jos taas muistaa siivota,
reissulta palatessa jääkaapissa on ehkä vain pelkkä valo. Se ottaa päähän
erityisesti silloin, jos kotiinpaluu ajoittuu aamuyön puolelle. Mutta kun
oikein tarkkaan etsii, useimmista keittiöistä löytyy ainekset jonkinlaiseen
frittataan, italialaiseen munakkaaseen, joka tekotavaltaan on sukua
espanjalaiselle tortillalle. Frittataan voi periaatteessa upottaa mitä tahansa
mistä pitää, tai mitä kaapista löytyy.
Ja voi sitä tehdä muulloinkin kuin reissusta tullessa, aina silloin kun jääkaappiin on kertynyt sopivasti pieniä määriä erilaisia aineksia, ”hyllynpyyhkeitä”. Kokkikurssilaiset Söpö ja Höpö olisivat koska tahansa valmiit suorittamaan ruoanvalmistukseen käytettävien raaka-aineiden, etenkin liha- ja kalatuotteiden laaduntarkastuksen. Bioimureina ne ovat aivan omaa luokkaansa eikä lautasten esitiskauskaan tuota ongelmia..
Ja voi sitä tehdä muulloinkin kuin reissusta tullessa, aina silloin kun jääkaappiin on kertynyt sopivasti pieniä määriä erilaisia aineksia, ”hyllynpyyhkeitä”. Kokkikurssilaiset Söpö ja Höpö olisivat koska tahansa valmiit suorittamaan ruoanvalmistukseen käytettävien raaka-aineiden, etenkin liha- ja kalatuotteiden laaduntarkastuksen. Bioimureina ne ovat aivan omaa luokkaansa eikä lautasten esitiskauskaan tuota ongelmia..
Frittata (2
hengen annos)
pari
uutta sipulia
puolikas
purjo
puolikas
kesäkurpitsa
tilkka
oliiviöljyä
4
munaa
3
rkl vettä
1
dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
muutama
siivu palvikinkkua
Leikkaa
sipulit, purjo ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Riko munat kulhoon, lisää
vesi sekä parmesaaniraaste ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Vatkaa sen
verran että kaikki ainekset ovat kunnolla sekaisin. Leikkaa palvikinkku
paloiksi ja sekoita se frittatamassaan.
Kuumenna
oliiviöljy paistinpannulla ja kuullota siinä kasvikset. Kaada frittataseos
paistinpannulle kasvisten päälle ja paista munakasta ensin toiselta puolelta noin 5 minuuttia.
Käännä munakas lautasen avulla ja kypsennä vielä toiselta puolelta muutaman
minuutin ajan kunnes frittata on sopivasti hyytynyt.
Lisukkeeksi
uusia perunoita ja aiolia, niin siinä onkin kasassa jo ihan reilu ateria.
Hei Söpö ja Höpö, minkäs merkkisiä olette?
VastaaPoistaHei Luimupupu
VastaaPoistaSöpön (7,5v) ja Höpön (6v) merkki on keskikokoinen karkeakarvainen portugalinpodengo ja ammatti on kanikoira. Turkki niillä kaipaisi vähän "kampaajaa" :)
Lisää tietoa rodusta: http://www.podengo.net/
Haa, hyvin olen koirakirjani kroonisessa koirakuumeessa tavannut kun olisin podengoa varmaan veikannutkin. Tuollaisia karvaturreja ei joka päivä tule vastaan. Rapsutuksia otuksille!
VastaaPoistaKarvaiset keittiöapulaiset kiittävät rapsutuksista.
VastaaPoistaEnsimmäisen kohdalla moni kysyi "mitä kaikkea tossa on?" ja kun hankittiin toinen samanlainen, udeltiin "mistä olet löytänytkin kaksi noin samannäköistä?" :)
Suloiset kokkikurssilaiset! Tekevät varmasti hyvin mielellään laadunvalvontaa.:) Harmi, kun meillä ei voi enää antaa kaikkea tiskattavaksi, kun on ruoka-aineallergioita.:(
VastaaPoistaIhanat kokkikurssilaiset:-) minullakin on laadunvalvoja;Bambi nimeltään;D
VastaaPoistaKarvakaverit saavat käydä keittiössä kerjuulla ja ne ovat ihan onnellisia pienestä juustonpalastakin tai jäävuorisalaatin lehdestä :) Ruokapöydän lähelle näillä ei kuitenkaan ole mitään asiaa.
VastaaPoista