Marokkolaista uutta perunaa, graavia siikaa ja lohta, sherrysilliä, mustaherukkasilliä, sillikaviaaria... |
Meidän
perheessä syödään yleensä brunssin sijasta louniaista. Kun brunssi on yhdistelmä
sanoista breakfast ja lunch, niin louniainen on ihan käypä suomennos, jota nimeä
meillä on käytetty brunssin rinnalla kyseisestä ateriasta niin kauan kuin minä
muistan.
Alkupalaksi muikunmätileipää. |
Sattuneesta
syystä emme tänä vuonna ehtineet itse valmistaa juuri mitään vappulouniaiselle,
mutta onneksi on kauppahalli. Ennen se oli Vanha kauppahalli, nyt Hietalahden
kauppahalli. Kalat, lihat, kasvikset ja pikkumunkit. Unohtamatta tietenkään Hommanäsin simaa, joka on ihan kotitekoisen makuista. Eikä ihme, sillä se kuulemma valmistetaan sillä "fariinisokeripussin reseptillä". Viime vuonna vimpan päälle remontoitu Hietalahden S-market
täydentää ruokatarjoilun valikoimaa ja marketin kanssa saman katon alla sijaitseva Alko viimeistelee
vappuostokset. Ylioppilaslakit on jossain vaatehuoneen ylähyllyllä ja jos jostain laatikon pohjalta vielä löytyisi se tähän
juhlapäivään erinomaisesti sopiva Åttopoikien CD ”Aatetta jaloa”, niin Vapusta ei puutu mitään. Paitsi ne serpentiinit, jotka unohdettiin ostaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti