Viikon
hedelmä 18/52: Pitahaya
Iloisen
punaisen ja vihreänkirjava pitahaya on sisäpuolelta täysin mustavalkoinen,
valkoinen hedelmäliha täynnä pienenpieniä mustia siemeniä. On niitä toki
muunkin värisiä. Punaisen pitahayan sisus voi olla myös kuoren sävyinen
aniliininpunainen ja keltaisen pitahayan hedelmäliha on vaaleaa, mutta yleisin
lienee juuri tämä punakuorinen mustavalkoinen lajike. Toiselta nimeltään
pitahayaa kutsutaan lohikäärmehedelmäksi (dragon fruit). Maku on hyvin mieto ja
parhaiten pitahaya soveltuu syötäväksi tuoreena juustojen kera tai sellaisenaan
lusikalla suoraan kuorestaan. Sekoitettaessa muihin raaka-aineisiin täytyy
varoa peittämästä pitahayan hentoa makua.
Pitahayavaahto,
graafisen
mustavalkoinen jälkiruoka (neljälle)
1 iso pitahaya
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
60 g valkoisia
marenkeja
2 rkl raastettua
valkosuklaata
tarjoillaan mustasta annosvuoasta
Halkaise pitahaya
pitkittäin ja leikkaa siitä kaksi reilun puolen sentin paksuista siivua, joista
otat sopivalla muotilla neljä koristetta annoksiin. Kaavi loppu hedelmäliha
kulhoon ja soseuta se sauvasekoittimella.
Vatkaa kerma napakaksi
vaahdoksi ja lisää sokeri vasta kun kerma alkaa vaahtoutua. Sekoita
kermavaahto, raastettu valkosuklaa ja pitahayasose keskenään. Survo marengit
karkeaksi rouheeksi ja lisää ne seoksen joukkoon. Jaa jälkiruoka neljään
annosvuokaan, koristele muottikuviolla ja tarjoile heti ettei marenki ehdi vettyä.
Tämä jälkiruoka oli täydellisen raikas päätös wappupäivän sillilouniaiselle.
Tämä jälkiruoka oli täydellisen raikas päätös wappupäivän sillilouniaiselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti