TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Täytettyä mustekalaa (kalmaria)



Yleensä pitkien juhlapyhien jäljiltä jääkaapissa on yhtä jos toistakin ylijäämäruokaa, jolle pitäisi keksiä käyttöä. Kysymykseen mitä niistä tehdään, vastaus on usein jokin p-alkuinen – pizzaa, pyttipannua tai piirakkaa. Niihinhän on helppo upottaa lähes mitä tahansa mitä jääkaapista löytyy. Jotain niistä mekin ensin mietimme ennen kuin päätettiin hienontaa lampaan jämät kalmariputkiloihin. Siis todellinen ”surf & turf” –ruoka. Mitään tarkkaa reseptiä ei siis ole mahdollista antaa tästä ”hyllynpyyhkeet hyötykäyttöön”- ateriasta, mutta kylläkin jonkinlaisia suuntaviivoja itse menetelmän osalta.


Kalmareita tarvitaan 1-2 kpl jokaista ruokailijaa kohden. Sopiva koko on kämmenenkokoinen tai hiukan pienempi. (Kuvissa oleva suurin kalmari oli vähän liian suuri ja sitä joutui grillaamaan huomattavasti pidempään kuin muita, jolloin on vaarana että kalmari muuttuu sitkeäksi.) Kalmarit perataan ja pestään. Täytteen lihat (tietysti voi käyttää myös kalatäytettä, ihan mitä vain sieltä jääkaapista sattuu löytymään) hienonnetaan joko teholeikkurissa tai veitsellä leikaten, maustetaan sopivasti ja sekoitetaan hyvin. Lampaalle sopii hyvin mausteeksi piparjuuri, joka toimii myös mustekalan maun kanssa. Kalmareita ei täytetä ihan tiukkaan, jotta täytteellä on varaa hiukan turvota. Lopuksi kalmarit suljetaan cocktailtikulla ja niihin pistellään pieniä reikiä jotta putkilo ei rikkoontuisi kypsennettäessä. Kypsennetään grillissä tai liedellä parilalla muutaman minuutin per puoli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti