Appelsiinikana
(neljälle)
1-1,5 kg kanan
koipinuijia
2-3 appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori
2 sipulia lohkottuna
6 valkosipulinkynttä
viipaloituna
suolaa
pippuria
pari rosmariininoksaa
pari timjaminoksaa
pari salvianlehteä
(voi käyttää myös
kuivamausteita)
Hiero suolaa ja
pippuria kananpaloille. Laita kanat, mehu ja muut aineet muovipussiin ja anna
marinoitua jääkaapissa pari tuntia.
Laita kanat liemineen
ja mausteineen uunivuokaan ja paista 170 asteessa 1 – 1 1/2 tuntia. Jos neste
käy vähiin, voit lisätä kanalientä. Kanojen ei tarvitse olla kokonaan
peitossa. Voit kääntää palat 45 min
kuluttua. Siivilöi liemi ja voit käyttää sitä kastikkeena.
Parsarisotto
(neljälle)
1 puntti vihreää parsaa
n. 300 g risottoriisiä
2 rkl voita
kanalientä
parmesaaniraastetta
Keitä kuoritut ja paloitellut
parsat ilman nuppuja vähässä vedessä n. 10 minuuttia. Lisää n. 6 minuutin
kohdalla parsan nuput. Ota parsat pois liemestä ja säästä liemi. Lisää liemen
joukkoon kanalientä niin, että nestettä on kaikkiaan 7-10 dl.
Kuullota riisit
kevyesti voissa kattilan pohjalla ja lisää n. puolet nesteestä. Lisää nestettä
vähitellen kunnes riisi on sopivan kypsää. Parmesaaniraastetta joukkoon maun
mukaan. Lisää parsanpalat riisin joukkoon ihan loppuvaiheessa ja lisää nuput
vasta lautaselle koristeeksi, etteivät ne hajoa.
Tomaattien resepti löytyy täältä
Tomaattien resepti löytyy täältä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti