TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 3. tammikuuta 2013

Uunikuivatut tomaatit



Uunissa kuivatut/puolikuivatut tomaatit toimivat niin ruoan lisäkkeenä, salaateissa kuin ihan  sellaisenaankin naposteltavina. Itse asiassa nämä puolikuivatut tomaatit ovat niin monikäyttöisiä, että niitä pitäisi olla jatkuvasti varalla. 


Uunikuivatut tomaatit

1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
0,5 rkl rypsiöljyä
0,5 tl Maldonsuolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
(halutessaan voi laittaa myös hiukkasen punaviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa)
säilömiseen rypsiöljyä

Puolita tomaatit ja lado ne vierekkäin uunivuokaan. Ripottele päälle rypsiöljy ja mausteet ja kuivaa 120-asteisessa uunissa noin pari-kolme tuntia kunnes tomaatinpuolikkaat ovat rypistyneet mutta eivät vielä kovasti kuivuneet. Laita tomaatit purkkiin ja rypsiöljyä niiden päälle. Säilyy jääkaapissa pari viikkoa. 




750 g tomaatteja (3 rasiaa) kutistuu aika pieneksi...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti