Uunissa
kuivatut/puolikuivatut tomaatit toimivat niin ruoan lisäkkeenä, salaateissa kuin ihan sellaisenaankin naposteltavina. Itse asiassa nämä puolikuivatut tomaatit ovat niin monikäyttöisiä, että niitä pitäisi olla jatkuvasti varalla.
Uunikuivatut tomaatit
1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
0,5 rkl rypsiöljyä
0,5 tl Maldonsuolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
(halutessaan voi laittaa myös hiukkasen punaviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa)
säilömiseen rypsiöljyä
(halutessaan voi laittaa myös hiukkasen punaviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa)
säilömiseen rypsiöljyä
Puolita tomaatit ja lado
ne vierekkäin uunivuokaan. Ripottele päälle rypsiöljy ja mausteet ja kuivaa
120-asteisessa uunissa noin pari-kolme tuntia kunnes tomaatinpuolikkaat ovat rypistyneet
mutta eivät vielä kovasti kuivuneet. Laita tomaatit purkkiin ja rypsiöljyä niiden päälle. Säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti