TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Pienet sievät koristetatit


Pienet sievät koristetatit

ohuita tattisiivuja pakasteesta
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuivaa pakasteesta sulatetut tattiviipaleet talouspaperien välissä. Laita uunipellille leivinpaperi ja sivele se ohuelti rypsiöljyllä. Levitä tattiviipaleet tasaisesti öljyn päälle. Käännä tatit jotta molemmat puolet ovat öljyssä. Ripottele pinnalle varovasti suolaa ja mustapippuria myllystä. Laita päälle toinen leivinpaperi ja toinen uunipelti tai metallinen uunivuoka. Paista 180 asteessa 12-20 minuuttia riippuen siitä miten kuivia ja rapeita tatteja haluat. Paistotulos riippuu myös käytössä olevasta uunista. Kuivaa lopuksi tateista ylimääräinen öljy talouspaperin päällä.

Ero rapsakan ja kärähtäneen tattiviipaleen välillä on hiuksenhieno. Juuri kun ne alkavat olla rapeita, reuna onkin jo musta ja hiiltymässä. Sen päällimmäisen pellin alta kun ei näe mitä sienisiivuille tapahtuu. Kannattaa tehdä ensin pieni koesatsi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti