Meillä ei ollut joulupöydässä kinkkua ja taidettiin unohtaa luumutkin, mutta
tammikuussa voi herkutella vaikka perinteisellä luumupossulla. Possun sisäfilee
sattui juuri sopivasti olemaan tarjouksessa ja possun lisäkkeenä maistuu
uunissa kypsennetyt keltajuuret.
Luumupossu
1 porsaan sisäfilee
1 pussi kuivattuja
luumuja
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
2-3 dl lihalientä
2 dl kermaa
1 rkl japanilaista
soijakastiketta
lehtipersiljaa
Leikkaa sisäfileen
kaikkein ohuin pää pois jotta sinulla olisi käytettävissä kohtalaisen tasapaksu
filee. Katkaise filee keskeltä kahdeksi palaksi jotta se on helpompi
käsitellä ja täyttää. Tee fileiden keskelle tunneli joka täytetään luumuilla: Ota
kapea, pitkäteräinen leikkuuveitsi ja työnnä se fileen päästä sisään. Pistä
veitsellä toisen kerran terä 90 asteen kulmassa edelliseen. Toista sama fileen
toisesta päästä. Työnnä näin syntyneeseen, fileen läpi kulkevaan tunneliin luumuja
yksi kerrallaan niin että luumuja on lopulta koko fileen pituudelta. Täytä
toinen fileenpuolikas samalla tavalla. (Kun fileetä ei leikata levyksi ja
rullata täytteen kanssa, sitä ei myöskään tarvitse sitoa narulla takaisin
muotoonsa. Sen verran luumutäytteen pysymistä sisällä kannattaa kuitenkin
varmistaa, että laittaa fileiden päihin pari cocktailtikkua ristiin ennen
paistamista.)
Sulata voi
paistinpannulla, ruskista filee hyvin kauttaaltaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä filee uunivuokaan
ja kaada lihaliemi paistinpannulle. Sekoita niin että saat pannulta kaikki maut
talteen. Lisää kerma ja soija, sekoita ja anna kiehahtaa. Kaada kastike
uunivuokaan fileiden päälle. Ripottele vuokaan loputkin luumut mikäli niitä jäi
pussin pohjalle. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia kunnes
possunliha on kokonaan kypsää, mutta ei vielä kuivaa. Lisää hienoksi leikattu
lehtipersilja kastikkeen päälle vasta lautasella.
Uunissa
kypsennetyt keltajuuret
keltajuuria
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
juoksevaa hunajaa
Kuori ja lohko
keltajuuret lankkuperunan kokoisiksi paloiksi. Levitä palat voidellun uunivuoan
pohjalle. Ripottele päälle hiukan ruokaöljyä, suolaa, mustapippuria myllystä ja hiukkasen juoksevaa hunajaa. Kypsennä uunissa 200 asteessa 40-50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti