TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 15. heinäkuuta 2025

Lohipasta (hävikistä herkuksi)

 

Onko kukaan muu jo ehtinyt saada kesän varhaisperunakiintiönsä täyteen? Meillä tuli - ainakin hetkellisesti - ja nyt haluttiin lautaselle jo vähän muutakin hiilihydraattia kuin perunaa. Kun välillä tankkaa riisiä tai pastaa, niin sen jälkeen kotimainen varhaisperuna maistuu taas herkulta.

Tuli ostetuksi vähän kookkaampi kirjolohifilee, jota ei sitten jaksettukaan syödä kokonaan. Mutta ei se mitään, sillä kypsennetystä lohesta saa aikaan uusia ruokia, kuten pastakastikkeen. Hetkessä hävikistä herkuksi, mikäs siinä.

 

Lohipasta kahdelle

 

300-400 g     kypsää kirjolohta (lohi, taimen, nieriä…)
1                    pienehkö uusi sipuli varsineen
nokare           voita
0,5 dl             kuivaa valkoviiniä
1,5-2 dl         ruokakermaa
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
raastettua sitruunankuorta
maun mukaan cayennea
runsaasti       ruohosipulia
 
6 kerää          tagliatelle kuivapastaa
 


Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Keitä pasta väljässä vedessä, 1 rkl karkeaa merisuolaa aina yhtä vesilitraa kohden. Kastike valmistuu sillä aikaa kun pasta kiehuu.

Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota siinä sipuli. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua. Lisää sitten ruokakerma ja sekoittele kunnes kastike hiukan sakenee. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunankuorella sekä cayennella ja sekoita. Lisää sitten kypsä kirjolohi pieninä paloina ja anna lämmetä kastikkeen joukossa. Tarkista mausteiden riittävyys.

Kun pasta on kypsää, valuta se, mutta säästä pari desilitraa keitinvettä. Kaada valutettu pasta paistinpannulle kastikkeen joukkoon ja sekoita. Jos pasta on kovin kuivaa, lisää tarpeen mukaan kuumaa keitinvettä. Viimeistele ruoka runsaalla määrällä hienonnettua ruohosipulia.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti