TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

keskiviikko 9. heinäkuuta 2025

Capresen kesäsuomiversio

 

Varhaisperunat, mansikat ja herneet taitavat olla Suomen suosituimpia kesäkasviksia. Ainakin jos voi jotain päätellä siitä, että monilla tienvarsien levähdyspaikoilla näitä on myytävänä. Kyllä minäkin usein pysähdyn ostamaan vaikka litran tai pari makeita herneitä matkaevääksi.

Viimeksi mökillä höystimme vanhan kunnon Caprese –salaatin uusiksi mansikoilla ja herneillä. Siitä tulikin mahtava kevytlounas. Perinteiseen Capreseen kuuluu mozzarellaa, tomaattia sekä basilikaa. Kun joukkoon lisää mansikoita ja herneitä, salaatinkastike täytyy maustaa vähän voimakkaammin, ettei herneiden voimakas maku jyrää kaikkea muuta.

 

Caprese lisähöysteillä

(kahdelle)

 

20-30            herneenpalkoa (makeita herneitä)
250 g             miniluumutomaatteja
250 g             mansikoita
1 pussi          minimozzarellapalloja (150 g netto)
kourallinen   tuoretta basilikaa

1 rkl              valkoviinietikkaa

3 rkl              oliiviöljyä
2 tl                juoksevaa hunajaa
0,5 tl             suolaa
mustapippuria myllystä

 

Perkaa herneet, pese tomaatit ja leikkaa ne neljänneksiksi. Leikkaa myös mansikat pienemmiksi paloiksi. Jaa ainekset salaattikulhoihin. Valuta mozzarellat ja jaa ne tasan. Sekoita salaatinkastike ja lusikoi se annosten päälle. Lopuksi pyöräytä myllystä vielä reipas rouhaisu mustapippuria annosten pinnalle. Viimeistele basilikasilpulla.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti