TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 10. kesäkuuta 2025

Kalkkunamureke vai kalkkunakebab?

 

Tämä kalkkunamureke on itse asiassa kotitekoinen kebab. Siinä ei ole kananmunaa, ei kermaa eikä korppujauhoa, ainoastaan kalkkunan jauhelihaa ja mausteita. Valmis mureke on sopivan tiivis, jotta siitä on helppo juustohöylällä veistellä lastuja kebabin tapaan käytettäväksi. Kebabmassa valmistuu hetkessä, minkä jälkeen se viettää kolme tuntia uunissa. Tämän helpompaa ruoanlaittoa ei olekaan. 

Reseptin mausteet ovat ohjeellisia ja niitä voi halutessaan muuttaa. Tärkeää on kuitenkin, että mausteiden määrä on riittävä, sillä liian vähän maustettu kalkkunanliha ei maistu juuri miltään.

 


Kalkkunakebab

 

800 g            kalkkunan jauhelihaa
1 tl                worcesterkastiketta
2 tl                hienoa merisuolaa
1 tl                rouhittua mustapippuria
1 tl                paprikajauhetta
0,5 tl             sinappijauhetta
0,5 tl             sipulijauhetta
0,5 tl             valkosipulijauhetta
0,5 tl             kuivattua salviaa
0,5 tl             kuivattua timjamia
 


Sekoita kuivat mausteet keskenään. Asenna lapavatkain yleiskoneeseen ja kulhoon jauheliha sekä worcestershirekastike, Sekoita hetki.
 
 


Lisää sitten maustesekoitus ja sekoita massaa niin kauan (noin 5 min) että kaikki mausteet ovat tasaisesti massan joukossa. Painele massa mahdollisimman tiiviiksi.
 


Levitä työtasolle vahvaa alumiinifoliota ja muotoile jauhelihasta sen päälle paksu pötkö. Kääri jauhelihapötkö tiiviisti folion sisään ja muista tiivistää myös paketin päät. Kääri paketti mahdollisimman tiiviisti vielä toiseen vahvaan alumiinifolioon.

 


Lämmitä uuni 125 asteeseen, peitä uunipelti leivinpaperilla ja aseta folioitu jauhelihapötkö sen päälle. Jos paketti vuotaa, leivinpaperi suojaa peltiä pahimmilta sotkuilta. Paista mureketta 3 tuntia, minkä jälkeen nosta paketti huoneenlämpöön jäähtymään ja vetäytymään. Lopuksi jäähdytä kalkkunarullaa vielä yön yli jääkaapissa, minkä jälkeen paketti on avattavissa ja kebab leikattavissa.

 
 

Valmiista kalkkunakebabista voi vaikka veistellä juustohöylällä siivuja voileivän päälle.

 


Tästä voi pilkkoa proteiinilisää pikanuudelikeiton joukkoon. (Kyllä, ruokabloggaajat syövät joskus myös pikanuudelikeittoa.)

 


Kalkkunakebab maistuu parhaalta ohuina lastuina, jotka on ruskistettu rapeiksi oliiviöljyn ja voin seoksessa. Lisänä keitettyä basmatiriisiä ja salaattia. Kastikkeeksi sopii nokare turkkilaista jogurttia.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti