Mikä olisikaan ihanampi aamiainen mökillä rauhallisena sunnuntaiaamuna kuin kasa vastapaistettuja, rapeita belgialaistyyppisiä vohveleita, makein tai suolaisin päällystein. Edellisenä viikonloppuna valmistamani uuniomenahillokin suorastaan vaati alleen jotain parempaa kuin sitä iänikuista paahtoleipää.
Vohvelitaikina on nopea valmistaa ja sama taikina soveltuu sekä makeaan että suolaiseen. Nämä vohvelit voi tarjoilla yhtä hyvin marjojen ja kermavaahdon kuin tuorejuuston ja kylmäsavulohen kanssa. Vohveli maistuu parhaalta rapeana, juuri paistettuna, mutta jos haluaa tarjota näitä isommalle porukalle samanaikaisesti, vohvelit kannattaa paistaa etukäteen ja sitten lämmittää. Parhaaksi ”vohvelinlämmittimeksi” osoittautui airfryer, mutta siitä enemmän tämän postauksen lopulla. Taikinasta tulee 12 isoa vohvelia.
Aamiaisvohvelit
voiteluun vuokaspray
Vohvelien uudelleenlämmitykseen on annettu erilaisia neuvoja, kuten lämmitys uunipellillä tai leivänpaahtimessa. Uuni kuitenkin kuluttaa suhteettoman paljon energiaa muutaman vohvelin lämmittämiseen ja leivänpaahdin polttaa belgialaisten vohvelien ohuimmat kohdat ennen kuin huomaakaan. Parhaaksi ratkaisuksi osoittautui airfryer. Korin pohjalle laitettiin pieni, teräksinen paahtoleipäteline ja vohvelit siihen pystyyn. Jo minuutin lämmitys 200 asteessa rapeutti vohvelit täydellisiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti