Nyt
on satanut niin sopivasti, että kantarelleja putkahtelee maasta melkein heti
kun on saanut yhden ”sadon” kerätyksi. Vaikka niitä ei löytyisikään
ämpäritolkulla, tai ainoa kantarelliapaja on kauppatori, litrastakin saa aikaan
vaikka mitä, kuten tämän ihanan kantarellipannarin. Pannukakku on paistettu
Ikean pienessä 26 x 20 cm uunivuoassa.
Kantarellipannukakku
1 l kantarelleja
2 rkl voita
1 uusi
sipuli
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
½ tl raastettua
sitruunankuorta
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
½ tl dijon
sinappia
1 tl soijakastiketta
3 viipaletta kypsää
pekonia muruina
hiukan voita
vuoan voiteluun
1,5 dl vehnäjauhoa
2 munaa
2,5 dl maitoa
¼ tl suolaa
1 iso pallo mozzarella
bufalaa
hiukan ruohosipulia
Aloita kantarelleista ja erottele niistä
ensimmäiseksi 25-30 pienintä sientä pannukakun viimeistelyä varten. Riivi
rosmariinista ja timjamista sen verran lehtiä, että niistä yhteensä
hienonnettuna tulee ruokalusikallinen tai kaksi yrttisilppua. Sekoita yrttien
joukkoon raastettu sitruunankuori. Leikkaa sipuli ihan pieniksi kuutioiksi.
Kuivattele jäljelle jääneet kantarellit
paistinpannulla kunnes niistä ei enää irtoa kosteutta. Kaada sienet
leikkuulaudalle ja hienonna ne pienehköksi silpuksi. Sulata pannulla voi ja
kuullota siinä sipuli. Kun sipuli on pehmennyt, lisää joukkoon yrtit ja sitruunankuori
ja sekoittele ainekset hyvin sekaisin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Palauta hienonnetut sienet takaisin pannulle, lisää dijon sinappi, soijakastike
sekä pekonimurut ja kuumenna seos vielä kerran koko ajan sekoitellen. Voitele
paistovuoka ja levitä sieniseos tasaisesti vuoan pohjalle.
Mittaa kulhoon pannukakkutaikinan ainekset ja vatkaa ne
huolella sekaisin. Anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ja laita uuni lämpiämään
180 asteeseen. Kaada taikina vuokaan sieniseoksen päälle ja laita vuoka uunin
alatasolle. Kypsennä pannaria 45-60 minuuttia kunnes pinta on kauniisti
ruskettunut. Jäähdytä pannukakku ennen viipalointia.
Kuivattele erikseen otettuja sieniä pannulla
sen verran että niistä on haihtunut liika kosteus. Hienonna ruohosipulia noin
1-2 rkl. Leikkaa mozzarella bufala pienemmiksi viipaleiksi ja laita viipaleet
pannaripalojen päälle. Ripottele pinnalle ruohosipulia ja laita pannarit
hetkeksi mikroon tai 100-asteiseen uuniin jotta mozzarella hiukan sulaa.
Viimeistele parilla kantarellilla ja timjamintöyhdöllä.
Tämän ohjeen otan talteen ja ajoitus on mainio kun kohta sieniä alkaa varmastikin ilmaantua. Kanttarelleja en ole tosin vielä löytänyt.
VastaaPoistaJuuri sopivan pieni pannari :-).
Kantarelli on ovela. Se yrittää naamioitua keltaiseksi koivunlehdeksi. Mutta kun löytää yhden, niitä on todennäköisesti siinä paljon enemmänkin :)
VastaaPoista