Cacio e pepe on pastaruokien klassikko, roomalainen ikoni. Se on kermainen pasta ilman kermaa, voita tai öljyä.
Cacio e pepe, juustoa ja pippuria, mutta mitä yksinkertaisempi ruoka ja vähemmän aineksia, sitä huolellisemmin tuo ruoka tulee valmistaa ja sitä laadukkaampia raaka-aineiden pitäisi olla, vaikka kyse ei todellakaan olisi kuin pastasta ja juustosta.
Pasta
Juusto
Pastan keitinvesi
Spagetti cacio e pepe
Mittaa kattilaan vesi, punnitse pastaa oikea määrä, raasta pecorino omaan astiaansa ja rouhi mustapippurit hienoksi morttelissa.
Kuumenna vesi kiehumispisteeseen, lisää suola ja kun suola on liuennut kiehuvaan veteen, lisää spagetti ja keitä sitä vähän runsas puolet siitä ajasta mitä pakkauksen kyljessä ilmoitetaan (esim 10 minuuttia, keitä 6 minuuttia).
Valuta pasta siivilässä niin että säästät kuuman keitinveden. Sekoita pecorinoraasteen joukkoon sen verran pastan keitinvettä että aineksista muodostuu pehmeä tahna. Kuumenna paistinpannu ja paahda siinä mustapippurirouhetta sen aikaa (noin 30-60 sekuntia) että pippuri alkaa tuoksua mutta se ei pala. Lisää pippurien joukkoon 1 dl pastan keitinvettä, sekoita ja lisää sitten puolikypsä pasta. Sekoittele pastaa pannulla ja lisää tarvittaessa keitinvettä vähän kerrallaan siten että pasta ei tartu pannuun, mutta se kypsyy valmiiksi ns, "al dente". Ota sitten pannu pois lämmöltä.
Anna pastan jäähtyä pannulla puolisen minuuttia, minkä jälkeen lisää joukkoon juustoseos ja sekoittele aineksia kunnes juusto on sulanut. Lisää tarvittaessa lämmintä pastan keitinlientä. Kun juusto on sulanut ja kastike on täysin sileää, pastan voi jakaa kahdelle lautaselle. Lopuksi pinnalle hiukan pecorinoraastetta ja ripaus mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti