Miedon
makuinen misokana on kiireisen kokin unelma. Valmistelut sujuvat käden
käänteessä eikä kypsentäminen uunissa vie paljoakaan aikaa – samassa
uunivuoassa valmistuu myös kastike. Parsat kypsyvät uunissa ja riisi kiehuu valmiiksi
reisipaistien valmistumista odotellessa. Hankalin homma tässä oli löytää vaaleaa
misotahnaa, kun ne kaikki ovat kuulemma jossain satamakontissa odottamassa
purkamista... Vaikka reseptissä on mainittu vaalea misotahna, mikään ei estä
käyttämästä tummempia, fermentoidumpia misotahnoja. Niissä on vain hiukan
voimakkaampi maku.
Misokana
3 rkl pehmeää voita
lisukkeeksi
Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Siisti reisipaistit mikäli niissä on vielä nahkaa tai paljon ylimääräistä rasvaa. Ripottele paistien pinnalle maltillisesti hiukan suolaa. Kun liha on käsitelty, mittaa kulhoon ja sekoita yhteen kaikki maustetahnan ainekset, pehmeä voi, miso, soijakastike, riisiviinietikka, sriracha, juokseva hunaja, inkivääri, valkosipuli sekä mustapippuri. Nosta lihat maustetahnan joukkoon, hiero ja puristele paisteja niin kauan että ne ovat kauttaaltaan mausteissa. Nosta paistit mausteineen uunivuokaan ja laita kypsymään uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja lihan sisälämpötila paksuimmista kohdista on 75 astetta.
Samassa uunissa hiukan alemmalla tasolla voi paahtaa parsat kypsiksi sillä välin kun basmatiriisi kiehuu liedellä.
Mainio resepti, kiitos!
VastaaPoista