TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 14. maaliskuuta 2024

Pari salaattia ja viimeiset veriappelsiinit

Kohta alkaa olla käsillä viimeiset veriappelsiinit. Ne ovat ihan omiaan salaatin raikastajina. Lounaaksi kulhollinen salaattia ja pala täysjyväleipää pitävät nälän pois pitkään. Tässä pari herkullista salaattireseptiä. Molempiin sopii sama veriappelsiinimehulla maustettu vinaigrette. Ainesmäärät ovat kahdelle.

 

Musta spagetti-punasipuli-veriappelsiinisalaatti

 

60 g               mustaa spagettia (nero di seppia)
puolikas         punasipuli
2                    veriappelsiinia
1 dl                edamamepapuja
pari                kourallista pinaattia
4 rkl               rouhittuja manteleita

2 tl                 valkoviinietikkaa

2 rkl               oliiviöljyä
puolikkaan    veriappelsiinin mehu
1 tl                 juoksevaa hunajaa
ripaus             hienoa merisuolaa
 mustapippuria myllystä

 

Keitä musta spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja jäähdytä. Kuori punasipuli ja viipaloi se ohuelti. Halkaise toinen veriappelsiini ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Sekoita keskenään viinietikkakastikkeen ainekset. Leikkaa lopuista veriappelsiineista kuoret veitsellä ja viipaloi. Kiehauta edamamepavut ja huuhtele pinaatti. Rakenna aineksista salaattiannokset suoraan lautasille ja viimeistele kastikkeella sekä rouhituilla manteleilla.

 


Fenkoli-veriappelsiinisalaatti

 

1                    tuore fenkoli
2                    veriappelsiinia
2                    kevätsipulia
pari                kourallista pinaattia
                      rouhittuja saksanpähkinöitä
                      kalamataoliiveja
                      parmesaanilastuja

2 tl                valkoviinietikkaa

2 rkl              oliiviöljyä
puolikkaan    veriappelsiinin mehu
1 tl                 juoksevaa hunajaa
ripaus            hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä

 

Halkaise fenkoli ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi toinen puoli mandoliinilla 1-2 mm ohuiksi viipaleiksi. Paahda fenkolilohkot paistinpannulla öljyssä ja mausta kevyesti suolalla. Halkaise toinen veriappelsiini ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Sekoita keskenään viinietikkakastikkeen ainekset. Leikkaa lopuista veriappelsiineista kuoret veitsellä ja viipaloi. Huuhtele pinaatti ja leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Rakenna aineksista salaattiannokset suoraan lautasille ja viimeistele kastikkeella, rouhituilla saksanpähkinöillä, kalamataoliiveilla ja parmesaanilastuilla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti