Kreikkalainen salaatti on helppo
tehdä ja vielä helpommat on pyöräyttää kreikkalaiset lihapullat karitsan
jauhelihasta. Vaikka kuinka tykkää touhuta keittiössä, joskus joku resepti
onkin niin nopea, että ruoka on valmista käden käänteessä ilman että mausta
tarvitsee tinkiä. Kreikkalaisreseptillä ja airfryerilla lihapullat valmistuivat
vartissa eikä muuhunkaan kulunut juuri enempää aikaa. Nyt kun pääsiäinenkin on
tulossa, niin karitsan jauhelihaa alkaa varmaan olla myytävänä muuallakin kuin
kauppahallin lihakauppiaalla.
Kreikkalaiset karitsanlihapyörykät airfryerissa
500 g karitsan
jauhelihaa
½ -1 sipuli
hienonnettuna
1 solo
valkosipuli raastettuna
1 rkl tuoretta
rosmariinia hienonnettuna
1 ¼ tl hienoa merisuolaa
½ tl kuivattua
oreganoa
mustapippuria myllystä
Sekoita käsin kulhossa kaikki
ainekset ja muotoile ne pyöryköiksi. Kypsennä airfryerissa ensin 10 minuuttia 180°C
ja heti perään 4 minuuttia 200°C. Siinä
kaikki.
Horiatiki, kreikkalainen maalaissalaatti
1 kurkku
4 isoa
tomaattia
1 vihreä
paprika
1 punasipuli
4 rkl kalamata-oliiveja
200 g fetajuustoa
kuivattua oreganoa
oliiviöljyä
salaatinkastike
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa
hunajaa
0,5 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
Kuori kurkku, halkaise neljään
lohkoon, poista siemenet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Lohko tomaatit, poista
kannat ja siemenet. Leikkaa vihreä paprika sekä punasipuli pienemmiksi
paloiksi. Sekoita nämä kaikki kulhossa yhdessä kalamata-oliivien kanssa.
Sekoita salaatinkastike ja valuta se kasvisten päälle. Viimeistele fetajuustopaloilla,
oliiviöljyllä ja kuivatulla oreganolla.
Tsatsiki, kreikkalainen jogurttikastike (pikaversio)
2 dl kreikkalaista jogurttia
½ kurkku
1 solo valkosipuli raastettuna
2 tl sitruunamehua
2 rkl tilliä
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl oliiviöljyä
Pese kurkku ja raasta karkeaksi
raasteeksi. Sekoita keskenään jogurtti, kurkkuraaste, valkosipuli, sitruunamehu,
tilli sekä suola ja mustapippuri. Maistele ja lisää mausteita jos se jotain
tuntuu kaipaavan. Lopuksi sekoita joukkoon oliiviöljy. (Kuvan tsatsiki näyttää
hiukan kellertävältä, koska oliiviöljyn lisäksi sekoitin joukkoon myös
lusikallisen karhunlaukkaöljyä.)
Tämän reseptin otan kyllä heti käyttöön. Ensinnäkin olemme vasta hankkineet airfryerin ja sillä on kiva kokeilla kaikenlaista. Ja muutenkin tuo ateriakokonaisuus näytti juuri olevan juuri minun mieleen. Pyörykät ja hyvä salaatti; voiko muuta enää toivoa :-).
VastaaPoistaMeillä ei ole tehty lihapullia enää paistinpannulla sen koommin kun keittiöön ilmestyi airfryer. Ja aika moni muukin liha- ja kalaruoka on päätynyt airiin kypsennettäväksi.
VastaaPoista