Katselin kaupassa ostaisiko jonkin
valmissalaatin, niitä kun on nykyisin melkoisen hyvä valikoima. En kuitenkaan löytänyt
mieleistäni, joten taas piti tehdä itse. Tulipahan samalla kahden hengen
salaatit kahdeksi päiväksi ettei taas heti tarvitse uudelleen miettiä mitä
nauttisi lounaaksi. Mausteissa on hiukkasen thaikeittiön vivahteita, mutta ei
ihan, joten tämä on thai sinnepäin.
Kana-nuudelisalaatti
(neljälle)
salaatinkastike
2 rkl maapähkinätahnaa
2 rkl kalakastiketta
2 limetin
raastettu kuori ja mehu
4 rkl sweet
chili kastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl soijakastiketta
1 ananastölkin
mehu
1 tl suolaa
broilerimausteseos
1 tl suolaa
1 tl jauhettua
korianteria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl jauhettua
inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl kuivattua
basilikaa
1 tl juustokuminaa
¼ tl cayennepippuria
1 limetin
raastettu kuori
salaatti
2 luutonta
ja nahatonta broilerin rintafileetä
voita ja oliiviöljyä
1 kerä jäävuorisalaattia
5 kevätsipulia
2 keskikokoista
porkkanaa
1 pieni
tölkki ananasta omassa liemessään (4 ananasrengasta)
100 g riisinuudeleita
1 ruukku korianteria
1 dl suolapaahdettuja
maapähkinöitä
Valmista ensin salaatinkastike sekä
broilerimausteseos.
Halkaise kumpikin rintafilee kahdeksi
ohuemmaksi, taputtele ne kuiviksi ja hiero pinta molemmin puolin
broilerimausteseoksella. Kypsennä maustetut fileet voi-öljyseoksessa. Revi hiukan
jäähtyneet kypsät fileet salaattiin sopiviksi paloiksi.
Halkaise jäävuorisalaatti ja leikkaa
se vajaan sentin suikaleiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuori
porkkanat ja raasta ne karkeasti. Leikkaa ananasrenkaat pieniksi paloiksi.
Leikkaa korianteriruukusta puolet, revi lehdet irti ja hienonna ne.
Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen
ohjeen mukaan (noin 4-5 minuuttia), valuta ne, huuhtaise nopeasti kylmällä
vedellä ja leikkaa saksilla lyhyemmiksi pätkiksi jolloin nuudelit on helpommat
syödä salaatin joukossa.
Sekoita ainekset (paitsi
suolapaahdetut maapähkinät) keskenään, lisää salaatinkastike ja nostele kaikki
huolella sekaisin. Rouhi pähkinät rikki, ripottele ne valmiin salaatin pinnalle
ja viimeistele lopulla korianterilla.
Satuin juuri eilen valitsemaan kaupasta valmissalaatin joka oli korealainen kanasalatti ja hämmästyin kuinka ainakin siinä askissa oli pääosin nuudelia eikä juurikaan paljon muuta. Tuo valmistasi versio on kyllä aivan eri palneetalta :-). Ja jos miettii hintaa niin tuollainen määrä itse tekemää (hyvää) versus valmisateria. Itse tekemä voittaa aina.
VastaaPoistaOlen joskus maistanut sitä kaupan korealaista. Se on ihan hyvä vaihtoehto vaikka kevyeksi työpaikkalounaaksi, ja piti yllättävän pitkään nälän pois. Mutta eihän noita valmisaterioita voi verrata kotitekoisiin, kun kotona voi itse valita mitä siihen salaattiin lisää ja mitä ei :)
VastaaPoista