Mikä on kaikkein ikävintä kalaa syötäessä? No ne ruodot. En rakasta kalan ruotimista lautasella yhtään sen enempää kuin kukaan muukaan. Siksi yritän valmistaa mahdolisimman usein sellaisia kalareseptejä, jossa kaikki lautasella näkyvä on syötävää – niin upean näköinen kuin kokonaisena valmistettu kala tarjoiluvadilla onkin.
Siikafileet paistettiin uunissa juuresten päällä sen jälkeen kun juurekset olivat melkein kypsiä. Kun siian paistaa tällä tavalla nahkapuoli ylöspäin, nahka ei rapeudu, mutta se on helppo irrottaa juuri ennen tarjoilua. Kastikkeena iki-ihana suppilovahverokastike.
Resepti on kolmelle.
Uunijuureksia ja uunisiikaa
3 nahallista annoskokoista siikafileetä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juurekset, viipaloi kevätsipulit ja laita ne uunivuokaan. Kaada vuokaan öljy sekä hunaja ja mausta timjamilla, suolalla sekä pippureilla. Sekoittele juurespaloja kunnes kaikki on öljyn ja mausteiden peitossa. Tasoita pinta, laita vuoka uunin keskitasolle ja kypsennä noin 40-45 minuuttia kunnes haarukalla kokeiltaessa juurekset tuntuvat ”viittä vaille” kypsiltä.
Ota siikafileet jääkaapista ja pyyhi ne kuiviksi molemmin puolin. Nosta fileet uunijuuresten päälle nahkapuoli ylöspäin ja kypsennä vielä noin 12-15 minuuttia. Kypsennysaika riippuu fileen paksuudesta, mutta annossiialle 12 minuuttia on yleensä melko sopiva aika.
Nosta kypsistä fileistä nahka pois kokonaisena
rullaten. Viimeistele uunijuurekset hienonnetulla lehtipersiljalla.
Suppilovahverokastike
8 - 10 dl tuoreita suppilovahveroita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti