TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 2. heinäkuuta 2022

Cantaloupe sopii salaattiin


Kesäinen ja mieto cantaloupesalaatti sopii niin sellaisenaan syötäväksi kuin tarjottavaksi lisukkeena. Hyvin maustettujen kanankoipien kanssa tämä oli ihan täydellinen yhdistelmä. Jos haluaa nauttia tätä lounassalaattina, ”vuolukana” sopii hyvin joukkoon.

Aineksista tulee salaattia neljälle.


 

Cantaloupe-sokeriherne-halloumisalaatti

salaatti

100 g (kuivapaino)  risoni pastaa
150 g  sokeriherneitä
1  pieni cantaloupemeloni
200 g  halloumijuustoa
2  kesäsipulia varsineen  tai 4-5  kevätsipulia
(kypsää kanaa)

kastike

3 rkl  oliiviöljyä
1  sitruunan mehu
1 tl  merisuolaa
2 rkl  tuoretta ranskalaista rakuunaa tai 1 rkl kuivattua
chilirouhetta maun mukaan

pinnalle

suolapaahdettuja pistaaseja
(raastettua sitruunan kuorta)

 

Keitä risoni pakkauksen ohjeen mukaan ”al dente” ja jäähdytä pasta. Ryöppää sokeriherneitä 2 minuuttia miedosti suolatussa kiehuvassa vedessä ja jäähdytä heti jäävedessä. Viipaloi herneenpalot ohuelti vinottain. Leikkaa cantaloupesta kuori ja poista siemenet. Leikkaa hedelmä pienhköiksi kuutioiksi. Leikkaa halloumi pieniksi paloiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita salaatin ainekset keskenään. Valmista kastike ja valuta se salaatin joukkoon. Viimeistele lautasilla kevyesti rouhituilla pistaaseilla ja pikkelöidyllä punasipulilla. (Voi vielä maustaa raastetulla sitruunankuorella, mutta ei se ole ihan välttämätöntä.)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti