TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

lauantai 25. kesäkuuta 2022

Pikkelöityä mansikkaa? Ei kai nyt sentään...?


Luulitko että mansikka on vain jälkiruokamarja? On se sitäkin, mutta mansikka sopii vaikka mihin. Kuten vaikka kalapöytään. Raparperigraavattu siika ja pikkelöidyt mansikat kuulostaa oudolta yhdistelmältä, mutta oikeasti ne toimivat tosi hyvin yhdessä. Nyt kun tämän kesän paras mansikka-aika on juuri alkamassa, kannattaa kokeilla tällaistakin reseptiä. Laseissa on kreetalaista Pole of Attraction roseviiniä.

 


 

Pikkelöidyt mansikat

5 rkl              riisiviinietikkaa

5 rkl              vettä
pikkusormen kokoinen pala inkivääriä viipaleina
puolikas mieto punainen chili viipaleina
puolikkaan limetin raastettu kuori
muutama iso tillintöyhtö
8 – 10            isoa mansikkaa

kastike

4 rkl              oliiviöljyä
1 tl                raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl              riisiviinietikkaa
1 rkl              miriniä
puolikkaan limetin mehu
1 tl                hienonnettua tuoretta tilliä
1 tl                hienonnettua ruohosipulia

2 rkl              soseutettua mansikkaa

 

Sekoita kattilassa riisiviinietikka sekä vesi. Lisää inkivääri, chili, limetinkuori sekä tilli ja kuumenna seos kiehuvaksi. Jäähdytä kattilassaan ja siivilöi.

Sinä aikana kun pikkeliliemi jäähtyy, sekoita keskenään kaikki muut kastikkeen ainekset paitsi soseutetut mansikat. Mansikkasose lisätään kastikkeeseen vasta juuri ennen annosten kokoamista.

Leikkaa mansikat lohkoiksi ja kaada jäähtynyt pikkeliliemi mansikkalohkojen päälle. Anna makuuntua jääkaapissa 4-5 tuntia, jona aikana ehtii valmistaa raparperigraavatun siian.

 


 

Raparperigraavattu siika

2                    siikafileetä

suolaa
valkopippuria myllystä 

2                    raparperinvartta

1 tl                suolaa
3 tl                sokeria
 

Laita siikafileet vuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta reilusti suolalla sekä valkopippurilla.

Kuori ja viipaloi raparperin varret ja laita kulhoon. Lisää suola ja sokeri, murskaa viipaleet  ja anna mehustua puolisen tuntia. Välillä painele lisää raparperiviipaleita jotta kaikki mehu tulee ulos.

Peitä siikafileet raparperimassalla, kaada mehu kalan päälle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

 

Raparperigraavattua siikaa ja pikkelöityä mansikkaa

(6 annosta)

Pyyhi raparperit siikafileiden pinnalta ja viipaloi fileet. Asettele fileet kuudelle lautaselle.

Siivilöi mansikkalohkot pois pikkeliliemestä ja asettele lohkot siikaviipaleiden väliin. Sekoita kastike (muista se mansikkasose!) ja lusikoi sitä annosten pinnalle. Tarjoile, maistele ja ihmettele, miten hyvin siika ja mansikka voivatkin toimia yhdessä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti