Kurpitsa kuuluu ihan oleellisesti syksyyn ja myskikurpitsa on yksi suosikeistani. Halloweenin menuun sopii kurpitsasoseella täytetyt raviolit paahdetun salviavoin kanssa. Reseptin aineksista tulee ainakin neljä annosta eli riippuen vähän pastan paksuudesta ja muotin halkaisijasta, valmiita ravioleja pitäisi tulla ainakin 24 kappaletta. Jos jaksaa kaulia oikein ohutta pastalevyä, voi tulla enemmänkin. Tällainen täytepasta on aina parempaa mitä ohuempaa pastataikina on. Pastan ja täytteen voi valmistaa jääkaappiin odottamaan jo vaikka edellisenä päivänä, jolloin melkein puolet työstä on jo tehty.
Kurpitsaraviolit, paahdettua voita ja rapeaa salviaa
pasta
täyte
raviolien valmistukseen
kastike
Mittaa monitoimikoneen (kutterin) kulhoon jauhot sekä suola. Lisää jauhojen joukkoon munat koneen koko ajan käydessä, jolloin taikinasta muodostuu kostean hiekan tapaista murua. Kun taikinamurut eivät enää ole irtohiekkaa, vaan alkavat taas takertua toisiinsa, kaada taikina puhtaalle pöydälle ja vaivaa kiinteäksi. Kun pastataikinasta on muodostunut tiivis, mutta joustava pallo, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen, leikkaa kurpitsanpuolikas noin tuuman viipaleiksi ja aseta ne kuori alaspäin leivinpaperille uunipellille. Valuta palojen päälle hiukan oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla, tuoreella salvialla sekä valkosipulijauheella. Kypsennä kurpitsapaloja 30-45 minuuttia kunnes ne ovat riittävän kypsiä murskattavaksi haarukalla. Jäähdytä palat, kuori ne ja soseuta haarukalla. Lisää vuohenjuusto ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa / mustapippuria / valkosipulijauhetta / hienonnettua salviaa.
Ota pastataikina jääkaapista ja leikkaa taikinapallo neljään osaan. Ota yksi pala käsittelyyn ja kääräise loput kolme palaa takaisin kelmuun. Ripottele työtasolle hiukan jauhoja, jauhota taikinapala, kauli pala pitkäksi ja litteäksi ensin kaulimella, minkä jälkeen taita pastalevy kolminkerroin, litistä vielä vähän ja ohjaa se pastamankelin läpi suurimmalla asetuksella siten että taitteet jäävät sivuille. Jatka laminointia (=taittamista) ja pastan ohentamista aina vain pienemmällä ja pienemmällä asetuksella kunnes sinulla on mahdollisimmaan ohut, pitkä ja silkinsileä pastalevy. Leikkaa pastalevystä muotin avulla pyöreitä levyjä, sivele reunoille vatkattua kananmunaa, laita keskelle pieni lusikallinen kurpitsa-vuohenjuustotäytettä ja nosta toinen pyöreä pastalevy päälle. Taputtele pastalevyt tiiviisti kiinni toisiinsa niin ettei täytteen ympärille jää ilmaa. Viimeistele tiiviys haarukalla painelemalla. Laita valmiit raviolit kevyesti jauhotetulle pinnalle odottamaan keittämistä. Kun kaikki raviolit on askarreltu, laita pastan keittovesi lämpenemään. Jokaista pastankeiton vesilitraa kohden mitataan kattilaan 1 rkl karkeaa merisuolaa.
Valmista sitten kastike. Irrota salviasta riittävä määrä lehtiä. Mittaa voi paistinpannulle. Sulata voi ja kuumenna kunnes se lakkaa vaahtoamasta. Lisää salvianlehdet ja vähennä lämpöä. Kun salvia on rapeutunut, nosta lehdet pois pannulta talouspaperille. Kuumenna voita vielä sen verran että se ruskistuu ja tuoksu muuttuu pähkinäiseksi. Nosta pannu pois lämmöltä ja ala keittää ravioleja. Keittoaika riippuu pastan paksuudesta. Minä keitin ravioleja noin 4 minuuttia. Testaa yhdellä sopiva keittoaika. Nosta valmiit raviolit kiehuvasta vedestä reikäkauhalla ja nosta ne hetkeksi talouspaperille, jotta lautaselle ei päädy liikaa vettä. Jaa raviolit lautasille, valuta päälle paahdettua voita ja viimeistele rapeilla salvianlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti