Jäniksen ja villikanin metsästys
alkoi syyskuun 1. päivänä. Tämä resepti on tarkoitettu kanille, joka on jänistä
paljon pienempi otus, ja jonka liha on lähes kananlihan vaaleaa eikä lainkaan
niin riistaista kuin oikean jäniksen liha. Jänis useimmiten päätyy metsästäjän omaan pakastimeen ja sitä harvemmin näkee hyvänkään
lihatiskin valikoimissa, mutta ranskalaisia kasvatettuja kaneja sentään joskus
jossakin. Elän toivossa, että meidän keittiöön joskus tänä syksynä eksyisi yksi
oikea jäniskin. Nyt nautitaan kuitenkin kanipadasta.
(Jos käy niin ikävästi, että kaupassa ei ole sitä ranskalaistakaan kania, vaihda reseptin kani kokonaiseen broileriin. Takuuvarmaa herkkua tulee siitäkin.)
Toscanalainen kanipata
1 kokonainen patavalmis kani
Paloittele kani ja mausta palat ensin kevyesti suolalla. Laita muovipussiin vehnäjauho, suola sekä sopivasti rouhittua pippuria. Kuivaa kaninpalat ja laita nekin pussiin. Ravistele niin että jauhoseos tarttuu paloihin kauttaaltaan. Kuumenna pannulla pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja ruskista jauhotetut kaninpalat siinä. Laita sitten palat uunivuoan pohjalle.
Laita uuni lämpiämän 180 asteeseen.
Lisää pannulle vielä toiset pari ruokalusikallista öljyä ja kuumenna siinä fenkolinsiemeniä ja timjamia. Lisää sitten ihan pieniksi kuutioiksi leikattu punasipuli ja kun se on kuullottunut, lisää pancettakuutiot ja pienemmiksi paloiksi leikattu ilmakuivattu kinkku. Sekoittele näitä pannulla muutaman minuutin ajan kunnes pancettan rasva sulaa. Lisää sitten hienonnetut valkosipulinkynnet ja kuullottele niitä rasvassa vielä noin minuutin ajan. Kaada pannulle vielä valkoviini sekä balsamiviinietikka ja anna seoksen redusoitua noin puoleen.
Lisää pannulle tomaattimurska, kirsikkatomaatit sekä rosmariini ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada pannulta kaikki uunivuokaan kaninpalojen päälle ja lisää kanalientä tarvittaessa sen verran että kaninpalat peittyvät. Laita vuoka uuniin, hauduta kanipataa 1-1,5 tuntia ja tarjoile pastan tai gnocchien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti