Mustaherukkamuffinien jälkeen ajattelin kokeilla, saisiko kesäkurpitsoista leivotuksi jotain suolaista hyvää, kuten muffineita… Mutta jottei kaikki leipomukset näyttäisi samalta, otin esiin heräteostoksena hankitun minileipäpellin. Kahdeksan pikkiriikkisen vuokaleivän muotoista koloa vetää suunnilleen 12 muffinin verran taikinaa ja leivän muotoiset ”muffinit” tuntuivat hauskemmalta vaihtoehdolta, joten siinä sitten valmistuikin kahdeksan herkullista aamiais”muffinia”.
Suolaiset (ja ehkä jopa terveelliset) kesäkurpitsamuffinit
Voitele vuoan kolot runsaalla voilla. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, leseet, leivinjauhe, suola ja mustapippuri. Raasta kesäkurpitsa sekä juusto kumpikin omaan kulhoonsa. Sekoita pähkinärouhe ja hienonnetut mausteyrtit yhteen pieneen kulhoon.
Laita isoon vatkauskulhoon maito,
munat, ruokaöljy sekä omenasose ja vatkaa ne sekaisin. Sekoita jauhoseos
huolella nesteen joukkoon. Lisää sekoittaen ensin kesäkurpitsaraaste, sitten
pähkinä-yrttiseos ja lopuksi juustoraaste. Taikina on melko tanakkaa tavaraa,
mutta niin kuuluu ollakin. Jaa taikina tasan muffini-/minileipävuoan koloihin, tasoita pinta
ja paista leipäsiä 30-35 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua ja taikinaan
pistetty tikku jää kuivaksi. Anna leipästen jäähtyä 10-15 minuuttia ennen kuin
otat ne pois vuoasta. Nämä, kuten kaikki muutkin muffinit, ovat parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä kun maku ja kosteus ovat ehtineet tasaantua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti